search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:34
MENU CLOSE

Πούτιν: Επιθεώρηση σε επίστρατους και σκοποβολή με όπλο ελεύθερου σκοπευτή (Photos/Videos)

20.10.2022 21:25
putin new

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεώρησε την Πέμπτη ένα χώρο εκπαίδευσης τους επίστρατους και εμφανίστηκε να πυροβολεί με ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή σε πλάνα που προφανώς είχαν σκοπό να δείξουν την προσωπική του υποστήριξη στους στρατιώτες που πήγαιναν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν συνοδευόταν στο ταξίδι στο Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος του εξήγησε πώς εκπαιδεύονταν οι άνδρες, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Πλάνα που δημοσιοποιθηκαν έδειχναν μια φιγούρα που φαινόταν να είναι ο Πούτιν πεσμένος στο έδαφος, να πυροβολεί με ένα τουφέκι. Στο επόμενο καρέ, ο Πούτιν εθεάθη να ξεσκονίζει το παλτό του, να χτυπά έναν στρατιώτη στον ώμο και να του εύχεται καλή επιτυχία.

Η επίσκεψη έγινε μια ημέρα αφότου ο Πούτιν κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας που προσάρτησε τον περασμένο μήνα, σε ένα βήμα που καταδικάστηκε ως παράνομο από την Ουκρανία, τους συμμάχους της και τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Αντιμέτωπος με μια σειρά από ήττες στον πόλεμο, ο Πούτιν τον περασμένο μήνα κήρυξε μια «μερική κινητοποίηση» για να καλέσει εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον στρατεύματα.

Η μερική επιστράτευση εξελίχθηκε χαοτικά, με προσκλήσεις να πηγαίνουν σε λάθος άνδρες και ακόμη και ο Πούτιν αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τα λάθη. Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό για να γλιτώσουν από την επιστράτευση.

Ο Πούτιν είπε την περασμένη Παρασκευή ότι η κινητοποίηση θα ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων. Την Πέμπτη διέταξε όλες τις περιοχές της Ρωσίας να κάνουν περισσότερα για να υποστηρίξουν τις ανάγκες του στρατού και τόνισε ότι όλοι οι επίστρατοι έπρεπε να σταλούν στο μέτωπο με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision: Απέσυρε τη συμμετοχή της η Βουλγαρία λόγω κόστους

Τα «πάνω» της παίρνει η βρετανική οικονομία μετά την παραίτηση Τρας:  Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται, η λίρα ανακάμπτει 

Μενέντεζ: Να ερευνηθεί ο ρόλος του τουρκικού στρατού στην κακομεταχείριση των 92 μεταναστών στον Έβρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:33