search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:15
MENU CLOSE

Γερμανία: Ακτιβιστές έμειναν… κολλημένοι στο πάτωμα για 24 ώρες – Ζητούσαν ιατρική βοήθεια (photos/videos)

21.10.2022 11:38
germania_diamartiria_new

Απροσδόκητη κατάληξη είχε η διαμαρτυρία μιας ομάδας εννέα ατόμων, που μπήκαν σε έκθεση αυτοκινήτων της Volkswagen στη Γερμανία και κόλλησαν τα χέρια τους στο πάτωμα, ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή.

Όταν ήρθε η ώρα να κλείσει το κατάστημα, οι εργαζόμενοι έσβησαν τα φώτα και τον κλιματισμό, κλείδωσαν τις πόρτες και έφυγαν αφήνοντας τους διαδηλωτές κολλημένους στο πάτωμα, χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα να σηκωθούν για να πάνε στην τουαλέτα.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι της έκθεσης αυτοκινήτων αναγνώρισαν το δικαίωμά τους να διαμαρτυρηθούν με τον τρόπο που ήθελαν, αλλά αδιαφόρησαν για τη ζωή τους και τις ανάγκες τους στη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

«Αρνήθηκαν να μας φέρουν έστω ένα δοχείο για να ουρήσουμε καθώς μείναμε κολλημένοι και έκλεισαν τον κλιματισμό», δήλωσε ο Τζιανλούκα Γκριμάλντα, ένας από τους διαδηλωτές.

Ο Τζιανλούκα Γκριμάλντα ανακοίνωσε επίσης μέσω Twitter ότι ορισμένα μέλη της ομάδας άρχισαν απεργία πείνας μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για καθαρές συγκοινωνίες στη Γερμανία.

«Δεν μπορούμε να παραγγείλουμε φαγητό, καταναλώνουμε μόνο αυτό που παρέχεται aπό τη Volkswagen. Γίνονται έλεγχοι από άνδρες ασφαλείας με αναμμένους φακούς, χωρίς να ειδοποιούμαστε», πρόσθεσε ο Γκριμάλντα, που διαμαρτυρήθηκε και για τη δύσκολη νύχτα στην έκθεση αυτοκινήτων.

Οι εννέα ακτιβιστές είναι μέλη της ομάδας «Επιστημονικό Αντάρτικο», που υποστηρίζει ότι αποτελείται από διάφορους επιστήμονες «που θέλουν να πουν την αλήθεια για την κλιματική κρίση και να δράσουν γι’ αυτό».

Οι εικόνες από τη διαμαρτυρία κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και σε αυτές φαίνονται έξι άτομα που είναι κολλημένα στο πάτωμα μπροστά σε τρία αυτοκίνητα Porsche.

Πάντως, στη διάρκεια της νύχτας οι ακτιβιστές κατάφεραν να ξεκολλήσουν μετά από… 24 ώρες, αφού φωτογραφήθηκαν να κάθονται σε κύκλο μέσα στην έκθεση αυτοκινήτων.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Εκρήξεις σε Χάρκοβο και Ζαπορίζια – Τέσσερις νεκροί στην Χερσώνα (Video)

Έλον Μασκ: Σκοπεύει να απολύσει το 75% των εργαζομένων του Twitter

Βραζιλία: Ο Λούλα δηλώνει «σίγουρος» για τη νίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:14