search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:14
MENU CLOSE

ΙΚΕΑ, Volkswagen και Lego «κόβουν» τη Ρωσία – Στον «αέρα» χιλιάδες εργαζόμενοι

03.03.2022 13:53
IKEA

Η μία μετά την άλλη εταιρείες – κολοσσοί ανακοινώνουν ότι αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, η IΚΕΑ ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή των δραστηριοτήτων του στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, μια κίνηση που επηρεάζει σχεδόν 15.000 υπαλλήλους, 17 καταστήματα και 3 σημεία παραγωγής.

«Ο πόλεμος έχει τεράστιο ανθρώπινο αντίκτυπο και μεταφράζεται επίσης σε σοβαρή διατάραξη της αλυσίδας παραγωγής και εμπορίου, λόγους για τους οποίους οι εταιρίες του ομίλου αποφάσισαν να αναστείλουν προσωρινά τις δραστηριότητες της IΚΕΑ στη Ρωσία», ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωση προς το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέροντας επίσης την αναστολή στη Λευκορωσία.

Παράλληλα, η Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τη λειτουργία των εργοστασίων της στη Ρωσία «μέχρι νεοτέρας», ενώ διακόπτει και τις πωλήσεις αυτοκινήτων της στη χώρα.

Σύμφωνα με την εταιρία, διακόπτεται άμεσα η παραγωγή στα εργοστάσια της Καλούγκα και του Νίζνι Νόβγκοροντ. «Με την αναστολή του συνόλου των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας στη Ρωσία, αντιδρούμε στη μεγάλη αβεβαιότητα και τις ανατροπές της γενικής κατάστασης», ανακοίνωσε η VW. Χθες, Τετάρτη, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει τις πωλήσεις αυτοκινήτων της στη Ρωσία, καθώς και τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της στη χώρα.

Τέλος, και η Lego ανέστειλε τις παραδόσεις παραγγελιών σε 81 καταστήματα στη Ρωσία ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Finans.

“Αναστείλαμε όλες τις παραδόσεις προϊόντων στη Ρωσία στον απόηχο των κυρώσεων και του απρόβλεπτου επιχειρησιακού περιβάλλοντος”, μετέδωσε το Finans επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της Lego.

Η Lego δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: «Δεν θα παραδώσουμε αυτό που μας ανήκει – Οι ουκρανικές γραμμές άμυνας αντέχουν»

Ξεκίνησε το ελληνικό κονβόι από την Ζαπορίζια προς την Μολδαβία (Video/Photos)

Ουκρανία: Είναι αποτελεσματικός ο οικονομικός πόλεμος της Δύσης κατά της Ρωσίας;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09