search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:49
MENU CLOSE

Ζελένσκι: «Δεν θα παραδώσουμε αυτό που μας ανήκει – Οι ουκρανικές γραμμές άμυνας αντέχουν»

03.03.2022 13:02
zelenksy_new

Νέο μήνυμα, μέσω βίντεο, στέλνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

O Ουκρανός πρόεδρος τονίζει ότι δεν έχει σταματήσει ο βομβαρδισμός πόλεων από τη Ρωσία, αλλά οι αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας αντέχουν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Μόσχα άλλαξε την τακτική της, στοχεύοντας περιοχές αμάχων, κάτι που «δείχνει ότι η Ουκρανία πέτυχε να ανατρέψει το σχέδιο της Ρωσίας για γρήγορη νίκη».

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εκτός από την ελευθερία μας», είπε ο Ζελένσκι τονίζοντας ότι η Ουκρανία παραλαμβάνει καθημερινώς προμήθειες όπλων από τους διεθνείς συμμάχους της.

Σημείωσε ακόμη ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Ουκρανία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού: «Εδώ και μια εβδομάδα ένας άλλος ιός μας έχει επιτεθεί», είπε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή.

«Θα ξαναχτίσουμε κάθε σπίτι, κάθε δρόμο, κάθε πόλη» Στη συνέχεια του διαγγέλματός του, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε, απευθυνόμενος στη Ρωσία, «ετοιμαστείτε να πληρώσετε αποζημιώσεις». Ακόμα κι αν καταστρέψετε όλους τους ουκρανικούς ναούς και τις εκκλησίες μας, δεν θα καταστρέψετε την πίστη μας, την ειλικρινή μας πίστη στην Ουκρανία και τον Θεό, την πίστη στους ανθρώπους», ανέφερε.

«Θα ξαναχτίσουμε κάθε σπίτι, κάθε δρόμο, κάθε πόλη. Και λέμε στη Ρωσία – μάθετε τις λέξεις ‘αποζημιώσεις’ και ‘εισφορές’. Θα μας επιστρέψετε πλήρως τα όσα κάνατε εναντίον του κράτους μας και του κάθε Ουκρανού», κατέληξε.

«Δεν έχουμε τα μεγαλύτερα εδάφη…δεν έχουμε πυρηνικά όπλα, δεν προμηθεύουμε με πετρέλαιο και φυσικό αέριο τις διεθνείς αγορές. Αλλά έχουμε τον λαό μας, έχουμε τη γη μας. Γι αυτά παλεύουμε».

Σε μήνυμά του προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ζελένσκι είπε: «Πήγαινε να σώσεις τους δικούς σου ρωσόφωνους. Όχι σε όλο τον κόσμο, αλλά στη δική σου χώρα. Υπάρχουν πολλοί από αυτούς εκεί, περίπου 150 εκατομμύρια. Όσο για εδώ Δόξα στην Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησε το ελληνικό κονβόι από την Ζαπορίζια προς την Μολδαβία (Video/Photos)

Ουκρανία: Είναι αποτελεσματικός ο οικονομικός πόλεμος της Δύσης κατά της Ρωσίας;

Υπό πολιορκία από τον ρωσικό στρατό Κίεβο, Μαριούπολη, Οδησσός (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:49