search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:03
MENU CLOSE

Υπό πολιορκία από τον ρωσικό στρατό Κίεβο, Μαριούπολη, Οδησσός (Photos/Videos)

03.03.2022 10:20
ukraine 2 new

Συνεχίζεται αμείωτος ο πόλεμος στην Ουκρανία. Υπο πολιορκία παραμένει το Κίεβο με τους κατοίκους του να ζουν άλλη μια νύχτα κόλαση με συνεχείς και δυνατές εκρήξεις. Από τα ξημερώματα ειδοποιήθηκαν να μεταβούν στα καταφύγια προκειμένου να προστατευτούν.

Την ίδια στιγμή όλες τις σημαντικές πόλεις της Ουκρανίας, όπως η Οδησσός και η Μαριούπολη, να πολιορκούνται και να είναι αποκλεισμένες

Σε τελευταία ενημέρωση, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν «ανεπιτυχείς» στις κατευθύνσεις που προελαύνουν και ότι η Μαριούπολη παραμένει στα χέρια της Ουκρανίας.

Η Μαριούπολη, η οποία δοκιμάστηκε από έντονους βομβαρδισμούς, θεωρείται βασικό «έπαθλο» για τους Ρώσους, καθώς θα ενώσει τις δυνάμεις τους στα νότια και τα ανατολικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας πάντως, Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Το υπ. Αμυνας προειδοποίησε επίσης τους χρήστες του Διαδικτύου να μην κοινοποιούν «πληροφορίες βομβαρδισμού σε πραγματικό χρόνο»”, εν μέσω ανησυχιών ότι οι αναρτήσεις τους θα βοηθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, ο Έντουαρντ Μπασούριν, απείλησε σήμερα ότι οι δικές του δυνάμεις και ο ρωσικός στρατός μπορεί να αρχίσει στοχευμένα πλήγματα στη Μαριούπολη εάν οι ουκρανικές δυνάμεις εκεί δεν καταθέσουν τα όπλα και παραδοθούν, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ρωσικά στρατεύματα περιπολούν στη Χερσώνα

Βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία δείχνουν ρωσικά στρατεύματα να περιπολούν στους δρόμους της πόλης.

Ο δήμαρχος της πόλης, Igor Kolykhaiev, επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποβιβαστεί στην πόλη με ανάρτησή του στο Facebook αργά το βράδυ της Τετάρτης.

«Υπήρξαν ένοπλοι επισκέπτες στο δημοτικό συμβούλιο. Η ομάδα μου και εγώ είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι, δεν είχαμε όπλα ή επιθετικότητα από την πλευρά μας»

Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες εγκατέλειψαν την Ουκρανία

Ξεπέρασαν πλέον το εκατομμύριο οι πολίτες οι οποίοι έχουν πλέον εγκαταλείψει την Ουκρανία αφότου οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εισέβαλαν στη χώρα την περασμένη εβδομάδα, ενημέρωσε ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ο Φιλίπο Γκράντι.

«Μέσα σε μόλις επτά ημέρες γίναμε μάρτυρες της εξόδου ενός εκατομμυρίου προσφύγων από την Ουκρανία σε γειτονικές χώρες», ανέφερε ο κ. Γκράντι μέσω Twitter.

«Για πολλά εκατομμύρια άλλους, μέσα στην Ουκρανία, είναι καιρός να σιωπήσουν τα όπλα, ώστε να μπορέσει να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια που θα σώσει ζωές», πρόσθεσε ο Ιταλός.

Διαβάστε επίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Netflix «παγώνει» γυρίσματα σειρών του στη Ρωσία

Αμπράμοβιτς για Τσέλσι: «Πήρα την απόφασηπουλάω την ομάδα»

Επιθέσεις από Πολωνούς ακροδεξιούς δέχονται οι μη λευκοί πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:03