search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:58
MENU CLOSE

Επιθέσεις από Πολωνούς ακροδεξιούς δέχονται οι μη λευκοί πρόσφυγες που φεύγουν από την Ουκρανία

02.03.2022 20:47
refugees

Η αστυνομία στην Πολωνία προειδοποίησε σήμερα ότι κυκλοφορούν fake news στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για βίαια εγκλήματα που διαπράττονται από άτομα που φεύγουν από την Ουκρανία, αφού Πολωνοί εθνικιστές επιτέθηκαν και κακοποίησαν ομάδες ανθρώπων με καταγωγή την Αφρική, τη Νότια Ασία και τη Μέση Ανατολή που είχαν περάσει τα σύνορα χθες το βράδυ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Οι επιτιθέμενοι, ντυμένοι στα μαύρα, αναζητούσαν ομάδες μη λευκών προσφύγων, κυρίως φοιτητές που μόλις είχαν φτάσει στην Πολωνία στο σιδηροδρομικό σταθμό Przemyśl από πόλεις της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή. Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις Ινδοί ξυλοκοπήθηκαν από ομάδα πέντε ανδρών, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να νοσηλευτεί.

Γύρω στις 7 μ.μ., αυτοί οι άνδρες άρχισαν να φωνάζουν εναντίον ομάδων Αφρικανών και προσφύγων από τη Μέση Ανατολή που βρίσκονταν έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Δύο Πολωνοί δημοσιογράφοι από το πρακτορείο Τύπου OKO, οι οποίοι ανέφεραν πρώτοι το περιστατικό, μίλησαν στον Guardian.

Τους φώναξαν: «Πηγαίνετε πίσω στο σιδηροδρομικό σταθμό! Επιστρέψτε στη χώρα σας.»

Η αστυνομία επενέβη όταν ομάδες ανδρών έφτασαν φωνάζοντας «Το Przemyśl είναι πάντα πολωνικό».

«Ήμουν με τους φίλους μου, αγόραζα κάτι για φαγητό», είπε η Σάρα, 22 ετών, από την Αίγυπτο, φοιτήτρια στην Ουκρανία.

Αυτοί οι άνδρες ήρθαν και άρχισαν να παρενοχλούν μια ομάδα ανδρών από τη Νιγηρία. Δεν άφηναν ένα αγόρι από την Αφρική να μπει σε ένα εστιατόριο για να φάει λίγο φαγητό. Μετά ήρθαν προς το μέρος μας και φώναξαν: «Γυρίστε πίσω στη χώρα σας».

Μετά το περιστατικό, η αστυνομία στην Πολωνία προειδοποίησε ότι ομάδες που συνδέονται με την ακροδεξιά διαδίδουν ήδη ψευδείς πληροφορίες σχετικά με υποτιθέμενα εγκλήματα που διέπραξαν άτομα από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή που διαφεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο hashtag #AfricansinUkraine στο twitter υπάρχουν πολλές αναφορές για ρατσιστικές επιθέσεις και διακρίσεις σε ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα κυκλοφορήσει ψεύτικο βίντεο με τον Ζελένσκι να έχει παραδοθεί

Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά Ρωσίας: Καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία και ζητά άμεση αποχώρηση

ΗΠΑ: Δέκα εισαγγελείς αναλαμβάνουν να διώξουν τους «διεφθαρμένους» Ρώσους ολιγάρχες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:57