search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 06:08
MENU CLOSE

Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά Ρωσίας: Καταδικάζει την εισβολή στην Ουκρανία και ζητά άμεση αποχώρηση

02.03.2022 20:05
oie-234-new

Με ψήφισμά τους τα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ ζητούν την άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 141 από τα 193 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, 35 απείχαν και πέντε ψήφισαν κατά.

Το ψήφισμα, το οποίο συνυπέγραψαν 94 χώρες, ανέφερε ότι ο ΟΗΕ «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας».

Ακόμη απαιτεί «από τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας κατά της Ουκρανίας» και «να αποσύρει αμέσως, πλήρως και άνευ όρων όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις».

Το ψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, αλλά αποτελεί έκφραση των απόψεων των μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την αύξηση της πίεσης στη Μόσχα και τη σύμμαχό της Λευκορωσία.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια προειδοποίησε ότι η υιοθέτηση του ψηφίσματος μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση.

Διαβάστε επίσης

Φόβοι από πληροφορίες για χτύπημα στο ελληνικό κονβόι της Μαριούπολης

Μπάιντεν: Η Ρωσία στοχεύει αμάχους αλλά «είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για εγκλήματα πολέμου»

Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Σαρλ Μισέλ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36