search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:42
MENU CLOSE

Μπάιντεν: Η Ρωσία στοχεύει αμάχους αλλά «είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για εγκλήματα πολέμου»

02.03.2022 19:23
BIDEN-new

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους ότι πιστεύει ότι η Ρωσία συνειδητά στοχεύει αμάχους στην Ουκρανία, ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με το αν πιστεύει ότι διαπράττονται εγκλήματα πολέμου.

«Είναι ξεκάθαρο» απάντησε στην ερώτηση αν στοχεύουν αμάχους.  

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου, ο Μπάιντεν απάντησε «παρακολουθούμε το ενδεχόμενο από πολύ κοντά. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι όταν ρωτήθηκε για το εάν οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τη Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως «ζυγίζει» τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά και στις ανάγκες των Αμερικανών, εξετάζοντας εάν θα συμπεριλάβει τον ενεργειακό τομέα στα μέτρα που λαμβάνει κατά της Ρωσίας μετά την επίθεση στο ουκρανικό έδαφος.

Παράλληλα, ο Μπάιντεν είπε ότι εξαρτάται από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο ίδιος θα αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στη χώρα του, την ώρα που πολλές πόλεις πολιορκούνται ασφυκτικά από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Νομίζω ότι η απόφαση είναι δική του κι εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος αναχωρώντας από τον Λευκό Οίκο.  

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός Ουκρανός κάμεραμαν, το πρώτο θύμα από το δημοσιογραφικό χώρο

Φόβοι από πληροφορίες για χτύπημα στο ελληνικό κονβόι στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Ο στρατός κάλεσε τις μητέρες των Ρώσων αιχμαλώτων – «Ελάτε να τους πάρετε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:42