search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:31
MENU CLOSE

Καλάθι του νοικοκυριού – Παπαθανάσης: Τα προϊόντα θα αλλάζουν κάθε εβδομάδα (Video)

24.10.2022 10:49
kalathi_noikokiriou_new

Σε αλλαγές των προϊόντων που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» θα προχωράει κάθε εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αυτό έκανε γνωστό το πρωί της Δευτέρας (24/10) ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρχει πλαφόν στην ποσότητα των προϊόντων που θα μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές.

«Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά για τις τιμές και για κρούσματα αισχροκέρδειας», είπε ο Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέροντας ακόμη πως «θα αυξηθεί το προσωπικό των ελεγκτικών υπηρεσιών, με μετακινήσεις και μετατάξεις».

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως από τους ελέγχους που γίνονται, «προκύπτει αισχροκέρδεια στο 6%-8% των περιπτώσεων ελέγχου στην αγορά».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, σημείωσε ότι λόγω και της ενεργειακής κρίσης, «έχουν κλείσει εκατοντάδες αρτοποιεία και πολλά άλλα συντηρούνται χάρη στην “επιδότηση” τους, μέσω της προσωπικής εργασίας δύο και τριών μελών της οικογένειας του αρτοποιού».

Ο M. Μούσιος ζήτησε να συνεχίσει να είναι ενισχυμένη η επιδότηση των φούρνων έναντι των ανατιμήσεων των τιμών στην ενέργεια, ενώ επεσήμανε πως «δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ψωμί στο “καλάθι του νοικοκυριού” και, εάν μπει το κατεψυγμένο ψωμί, αυτό πρέπει να αναγράφεται με σαφήνεια».

Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι να ξεκινήσει από την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Νοεμβρίου: Ξεκινούν το απόγευμα οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία (Video)

Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά, oι δικαιούχοι και οι 8 ημερομηνίες – «κλειδιά» (Video)

«Πόσο κυκλική είναι η ελληνική οικονομία;» – Ευκαιρίες, προκλήσεις και επιδράσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:29