search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:58
MENU CLOSE

«Καλάθι της νοικοκυράς»: Πώς θα αναγνωρίζουμε τα προϊόντα, σε ποια καταστήματα θα τα βρίσκουμε (Video)

10.10.2022 13:02
kalathi new

Στην κατάρτιση των λεπτομερειών για την εφαρμογή του μέτρου για το «Καλάθι της Νοικοκυράς» βρίσκεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σχετικές πληροφορίες έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε κάθε μία από τις μεγάλες αλυσίδες – ποιες είναι αυτές θα το αναφέρουμε πιο κάτω –  θα παρουσιάζει ένα καλάθι με προϊόντα  πρώτης ανάγκης που θα έχει η ίδια επιλέξει και οι τιμές των οποίων θα έχουν συγκρατηθεί χαμηλά,

Τα προϊόντα αυτά ο καταναλωτής θα τα βρίσκει μέσα στο σούπερ μάρκετ με ειδική σήμανση. Αυτά ενδεχομένως να αλλάζουν από καιρό σε καιρό. Κάθε αλυσίδα θα μπορεί να επιλέγει τα δικά της προϊόντα. 

 «Το μέτρο θα αφορά καταστήματα που είναι αλυσίδες και έχουν τζίρο άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι πάνω από 15 αλυσίδες που έχουν χιλιάδες καταστήματα» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Οι αλυσίδες με φυλλάδια, αφίσες, καταχωρήσεις θα ενημερώνουν για τα προϊόντα που έχουν επιλέξει να βάλουν στο καλάθι καθώς και για τις τιμές τους.   

 Ο ίδιος, γενικότερα, ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε τους καταναλωτές με την εφαρμογή e-καταναλωτής στην οποία μπορεί κάθε μέρα ο καθένας να βλέπει τις τιμές.

Το δεύτερο είναι η προστασία και το πλαφόν στο ποσοστό κέρδους. Έχουμε κάνει χιλιάδες ελέγχους έτσι ώστε να μην υπάρχει αισχροκέρδεια και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν».

Διαβάστε επίσης

Πληθωρισμός: Εκτίναξη στο 12% τον Σεπτέμβριο – «Πρωταθλητής» το φυσικό αέριο με αύξηση 332%

North Evia – Samos Pass: Ανοίγει στις 12:00 η πλατφόρμα για τα τελευταία voucher της τρίτης φάσης

ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ: Εβδομάδα πληρωμών για περίπου 80.000 δικαιούχους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42