search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:10
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» από Βασιλακόπουλο για κορωνοϊό: Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών (Video)

24.10.2022 12:23
koronoios new

Σαφέστατη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά – και αυτό είναι το ανησυχητικό – και νοσηλειών έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.  

Έχουμε έναν διπλασιασμό των εισαγωγών σε σχέση με το Σεπτέμβρη, όπως είπε και αυτό παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ακόμα καλές – πράγμα που δεν σημαίνει ότι δεν συνωστίζεται ο κόσμος ακόμα σε κλειστούς χώρους. 

«Έχουμε σχεδόν 200 προσαγωγές κάθε μέρα στα νοσοκομεία μας. Υπάρχει σαφής αύξηση των κρουσμάτων που δίνουν νοσηλεία», πρόσθεσε ο καθηγητής. 

Και όπως είπε, «είναι η τρίτη εβδομάδα αύξησης ενώ ακόμα στην Ελλάδα δεν έχει έρθει η καινούργια παραλλαγή που πιθανόν θα επικρατήσει και η οποία είναι ένα παρακλάδι της Όμικρον 5, η ΒQ. 1 και η ΒQ 1,1.»

«Ειδικότερα», όπως δήλωσε, «η νέα παραλλαγή ΒQ 1 θα είναι πιο μεταδοτική από τον «Κένταυρο» και αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας. Το πώς θα την αντιμετωπίσουμε εξαρτάται και από το πώς θα φερθούμε από πλευράς προσέλευσης στο να κάνουμε το εμβόλιο, που είναι το βασικότερο όπλο που έχουμε, το επικαιροποιημένο εμβόλιο», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Να μην μας ανησυχεί η συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού

Σχετικά με την συνύπαρξη γρίπης και κορωνοϊού «δεν θα πρέπει να μας φοβίζει» και κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί με τον επικαιροποιημένο εμβόλιο που μπορεί να μας προφυλάξει και από τις νέες μεταλλάξεις που αναμένουμε.

«Και γρίπη θα έχουμε φέτος και τις υπόλοιπες ιώσεις, όπως και κάθε χρονιά. Δεν είναι κάτι παράλογο αυτό, ούτε κάτι που πρέπει να μας φοβίζει. Το αποστειρωμένο περιβάλλον που ζήσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια, με τη συνεχή χρήση μασκών, δεν είναι μία φυσιολογική κατάσταση την οποία μπορούμε να ζούμε για όλη μας τη ζωή», είπε ο καθηγητής.

Όπως τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, δεν θα πάθει κάτι ένα παιδί αν νοσήσει από μια ίωση, γιατί εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό του σύστημα.

«Να μη φοβόμαστε»

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε τόσο πολύ. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί όντως πρέπει να κάνουμε τεστ στα παιδιά, ειδικά αν έχουν συμπτώματα», πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας. 

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Γυμνασιάρχης μήνυσε 28 μαθητές επειδή έκαναν… μία μέρα κατάληψη!

Ζακ Κωστόπουλος: «Αθώοι» και στο πειθαρχικό οι αστυνομικοί – Η αντίδραση της μητέρας του

Κρήτη: Θα παραδοθεί σήμερα λέει η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της (Photo/Video)




google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:06