search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:56
MENU CLOSE

Μητσοτάκης με Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Σημαντική συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για την ενεργειακή κρίση

25.10.2022 13:46
mitsotakis_sakellaropoulou

Για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με την ενεργειακή κρίση ενημέρωσε ο πρωθυπουργός την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την τακτική τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την on camera συνομιλία τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σχετικά με την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, ότι επιτεύχθηκε μία σημαντική συμφωνία για τη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων για τη μείωση των διεθνών τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου και σημείωσε ότι μόνο και μόνο η απειλή για δραστικότερες παρεμβάσεις ελήφθη υπόψη από τις αγορές και αυτό είχε θετική αντανάκλαση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε το ενεργειακό κόστος να παραμένει σε επίπεδο αποδεκτό υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών ώστε να στηρίξει την κοινωνία, με έμφαση στους πιο αδύναμους.

Σημείωσε, δε, χαρακτηριστικά ότι το μήνυμα που ο ίδιος και η κυβέρνηση στέλνουν είναι ότι το μέρισμα ανάπτυξης μοιράζεται δίκαια με βάση τους στόχους που έχουν τεθεί και από τους οποίους -δεδομένου ότι υπάρχει δέσμευση έναντι των εταίρων στην ΕΕ- δεν μπορεί η χώρα να αποκλίνει.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή «οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να βρουν λύσεις και πέραν των επιμέρους συμφερόντων να σκεφτούν το συλλογικό καλό, είναι σημαντικό για τις ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά και για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η οποία συμπίπτει με την επέτειο της απώλειας της Φώφης Γεννηματά, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η πρόληψη σώζει ζωές και χάρη στο πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά” έχουν σταλεί πάνω από ένα εκατομμύριο SMS για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών», προσθέτοντας ότι 40.000 γυναίκες έχουν ήδη κάνει χρήση αυτής της δωρεάν παροχής και σε πάνω από 2.000 έχουν εντοπιστεί κακοήθειες.

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες άνω των 50 να κάνουν χρήση αυτών των δωρεάν εξετάσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ η Κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι «το βασικό μήνυμα είναι η πρόληψη, η αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και των ευκαιριών προκειμένου να καταπολεμηθεί ο καρκίνος του μαστού», ενώ αναφέρθηκε και στην πρωινή της συνάντηση με έξι γυναίκες που μάχονται με τον καρκίνο του μαστού.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης για καλάθι νοικοκυριού: «Θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα, είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος»

Νάσος Ηλιόπουλος: Υπάρχει θέμα νομιμότητας και κενά στο πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση (Video)

Τι αλλαγές φέρνει η απογραφή στον εκλογικό χάρτη της χώρας – Σκληρή μάχη σε πολλές περιφέρειες ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:55