search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:44
MENU CLOSE

Νάσος Ηλιόπουλος: Υπάρχει θέμα νομιμότητας και κενά στο πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση (Video)

25.10.2022 11:49
andreas_patsis_new

Την διενέργεια εξονυχιστικού ελέγχου γύρω από την αγορά «κόκκινων» δανείων από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Πάτση, ζήτησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού».

«Αυτές οι εταιρείες αγόρασαν “κόκκινα” δάνεια 63 εκατ. ευρώ στην τιμή των 4,3 εκατ. ευρώ. Κερδοσκοπεί από αυτά {…} Πέραν των ζητημάτων ηθικής υπάρχει και ζήτημα νομιμότητας», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν στοιχεία, γι’ αυτό ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου. Με βάση αυτά που έχουν προκύψει, υπάρχουν κενά», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα (24/10) από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ευθεία ερώτηση για το πού βρήκε ο κ. Πάτσης τα 4,3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η «Αυγή», ο Νάσος Ηλιόπουλος θύμισε επίσης ότι υπάρχει «απόφαση του Αρείου Πάγου που λέει ότι οι servicers δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς. Άνοιξε ολόκληρη συζήτηση, για το αν η κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία. Είπε στην αρμόδια Επιτροπή ο κ. Σταϊκούρας ότι τελικά δεν θα έρθει τροπολογία και θα δουν πώς θα συνεχιστεί στη Δικαιοσύνη η διαδικασία».

Τέλος, παρέθεσε τα στοιχεία για το ότι «έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς από πέρυσι και ούτε τρεις στους εκατό (3%) δεν μπαίνουν στον εξωδικαστικό διακανονισμό».

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλαγές φέρνει η απογραφή στον εκλογικό χάρτη της χώρας – Σκληρή μάχη σε πολλές περιφέρειες ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές

Ανδρουλάκης: «Χρειαζόμαστε δημόσιο σύστημα υγείας ευέλικτο και πρωτοπόρο» – Οι 8 αλλαγές που πρότεινε

Δημοσκόπηση Marc: Η ακρίβεια No1 πρόβλημα για τους πολίτες, ποια είναι η άποψή τους για τα σοβαρά εγκλήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:28