search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:22
MENU CLOSE

Σταϊκούρας για Fuel Pass 3: Προς το παρόν δεν έχει τεθεί θέμα (Video)

25.10.2022 08:23
staikouras

Σαφείς αποστάσεις γύρω από τη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για την καταβολή Fuel Pass 3 πήρε το πρωί της Τρίτης (25/10) ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Όχι, δεν υπάρχει συζήτηση γι’ αυτό», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει Fuel Pass 3, στα πρότυπα του 1ου και του 2ου κύκλου.

Παράλληλα, σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε πως «ισχύει ό,τι είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Δεν είπε ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η μείωση των φόρων δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Η οριζόντια μείωση του Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, 1 δισ. που δεν το αντέχουμε. Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα».

Άφησε πάντως ένα «παραθυράκι» για να παρθούν νέα μέτρα στο μέλλον αν χρειαστεί.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ουσιαστικά μας λένε αυξήστε το έλλειμμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμμα 1,7%», υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, δηλαδή δαπάνες περισσότερες από έσοδα. Και ουσιαστικά η πρόταση είναι αυξήστε τις δαπάνες και το έλλειμμα. Αύξηση του ελλείμματος σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να χρηματοδοτήσει και αυτός είναι το ταμείο της χώρας. Το ταμείο της χώρας πώς γεμίζει; Από τις εξόδους στις αγορές. Ποιο είναι το κόστος της εξόδου στις αγορές; Εξαιρετικά υψηλό σε όλη την Ευρώπη. Θέλει λοιπόν σύνεση και προσοχή», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλαγές φέρνει η απογραφή στον εκλογικό χάρτη της χώρας – Σκληρή μάχη σε πολλές περιφέρειες ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές

Ανδρουλάκης: «Χρειαζόμαστε δημόσιο σύστημα υγείας ευέλικτο και πρωτοπόρο» – Οι 8 αλλαγές που πρότεινε

Δημοσκόπηση Marc: Η ακρίβεια No1 πρόβλημα για τους πολίτες, ποια είναι η άποψή τους για τα σοβαρά εγκλήματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:22