search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 11:06
MENU CLOSE

Οικονόμου για ντίζελ κίνησης: Αν και εφόσον υπάρξει παρέμβαση, θα υπάρξει και επίσημη ενημέρωση

24.10.2022 13:38
oikonomou_new

Τη θέση της κυβέρνησης ότι –στην παρούσα φάση- δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για νέα παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με δημοσιεύματα περί νέου «fuel pass», ο Γιάννης Οικονόμου, αφού υπογράμμισε ότι τα μέτρα που είχε εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν νομοθετηθεί όλα και αναμένεται η εφαρμογή τους, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αν και εφόσον υπάρξει κάποια παρέμβαση (σ.σ. σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης), θα υπάρξει επίσημη και πολύ συγκεκριμένη ενημέρωση», χωρίς, πάντως, να «κλείνει» το θέμα.

Κατά τα λοιπά, εξέφρασε εκ νέου την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την ενεργειακή κρίση, παραπέμποντας στην τελική διαμόρφωσή τους από τους αρμόδιους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ που θα πραγματοποιήσουν έκτακτη σύνοδο την Τρίτη, ενώ σημείωσε, αναφερόμενος στην αποκλιμάκωση της τιμής του φυσικού αερίου που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ότι φαίνεται ότι λειτούργησε ακόμα και η απειλή της χρήσης του πλαφόν.

Υπενθύμισε, δε, ότι οι προτάσεις της Κομισιόν στηρίχθηκαν σε ιδέες που ο Κ. Μητσοτάκης είχε καταθέσει από τον περασμένο Μάρτιο, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πλέον συμβάλλει αποφασιστικά σε «πολιτικές αιχμής» της ΕΕ και σημειώνοντας ότι «οι πρακτικές της μπλόφας και των εκβιασμών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στο παρελθόν» και ότι πλέον η χώρα δεν παράγει προβλήματα, αλλά λύσεις. Ωστόσο, περιγράφοντας τις προσδοκίες της κυβέρνησης, τόνισε ότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να μην ξαναγυρίσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η συζήτηση για οποιαδήποτε έγκριση, αλλά «να παρθεί η απόφαση και να υλοποιηθεί η οδηγία του Συμβουλίου, ώστε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Κ.Ε. του κόμματος, για επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια νότια της Κρήτης, ο Γ. Οικονόμου δήλωσε ότι «στο ζήτημα αυτό ισχύει η πάγια θέση της κυβέρνησης: δεν απεμπολούμε κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως αυτό υπάρχει και στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας. Και πάντοτε με σωφροσύνη συμπεριφερόμαστε στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής με τρόπο τέτοιο, ώστε να είναι προς το συμφέρον της χώρας και της πατρίδας».

Πιο δηκτικός ήταν έναντι της προτροπής του Α. Τσίπρα για τη διεξαγωγή των εκλογών σε περίοδο που δεν θα διαταραχθεί σοβαρά η κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, λέγοντας: «Πότε θέλει να γίνουν εκλογές; Έχω μπερδευτεί. Εδώ και ενάμιση χρόνο ζητά εκλογές σχεδόν κάθε μήνα. Στην αρχή έλεγε ότι είναι σίγουρο ότι θα γίνουν εκλογές, γιατί ο Κ. Μητσοτάκης θα δραπετεύσει. Τώρα λέει ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει γαντζωθεί (σ.σ. στην εξουσία). Ύστερα λέει ότι θέλει να γίνουν σε χρόνο που κάπως των προσδιορίζει. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το έχουμε πει σε όλους τους τόνους. Οι εκλογές για γίνουν στην ώρα τους και τότε οι Έλληνες πολίτες θα αξιολογήσουν, θα επιλέξουν ποιος είναι εκείνος που εξασφαλίζει τον ασφαλέστερο και σταθερότερο δρόμο για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας», συμπληρώνοντας –σε άλλο ερώτημα- ότι οι εκλογές θα γίνουν με βάση τη νέα απογραφή.

Διαβάστε επίσης:

Και τρίτη βουλευτής αποχώρησε από το ΜεΡΑ25

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό – Θεοδωρικάκος: Στην δημοσιότητα τα ονόματα όλων των εμπλεκόμενων (Video)

Ηλίας Μόσιαλος: Τι σχολιάζει για Τζόνσον, Σούνακ και κεντρώους ψηφοφόρους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 11:04