search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:32
MENU CLOSE

Οι Ουκρανοί χτύπησαν τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα (Videos)

31.10.2022 13:16
admiral makarov

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, το πλοίο «Admiral Makarov» υπέστη σοβαρές ζημιές και πιθανώς έχει τεθεί εκτός μάχης, όπως τουλάχιστον προκύπτει από βίντεο από την επίθεση που έγινε με μη επανδρωμένα σκάφη στην Σεβαστούπολη.

Το πλοίο «Admiral Makarov», έγινε στόχος ουκρανικής επίθεσης καθώς βρισκόταν ελλιμενισμένο και σύμφωνα με τον Guardian, είναι το ένα από τα τρία ρωσικά πλοία που χτυπήθηκαν το Σάββατο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πλοία

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είναι αδιευκρίνιστο κατά πόσο το πλοίο «Admiral Makarov» έχει τεθεί εκτός μάχης, ή υπέστη μόνο ελαφρές ζημιές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υποστεί ζημιές τα ραντάρ.

Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε εννέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επτά πλοιάρια, πολλά από τα οποία ανακόπηκαν. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την επίθεση υπέστη «μικρές ζημιές» ένα ναρκαλιευτικό, το «Ivan Golubets», αλλά δεν έγινε καμία αναφορά στο «Admiral Makarov».

Σύμφωνα με τη Μόσχα τα μη επανδρωμένα που χρησιμοποίησε η Ουκρανία είναι εξοπλισμένα με καναδικούς μηχανισμούς πλοήγησης. Η Μόσχα κατηγόρησε τη Βρετανία για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι το βρετανικό ναυτικό έχει σχεδιάσει την επιχείρηση και την διεύθυνε από το λιμάνι Οτσκιβ, της νότιας Ουκρανίας.

Ο ουκρανός δημοσιογράφος Αντρίι Τσαπλιένκο έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που τραβήχτηκαν από ένα drone, που δείχνουν την στιγμή της επίθεσης σε κάποιο πλοίο-στόχος. Ο ουκρανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι το «Admiral Makarov» καταστράφηκε μαζί με άλλα δύο πλοία που φέρουν πυραύλους κρουζ. «Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αρκετά πλοία να μην έχουν απλά καταστραφεί, αλλά να έχουν βυθιστεί», ισχυρίστηκε ο ουκρανός δημοσιογράφος.

Την Κυριακή η οργάνωση  GeoConfirmed, υποστήριξε ότι από την επίθεση καταστράφηκε «μία φρεγάτα κλάσης “Admiral Grigorovich” και μόνο το “Admiral Makarov” είναι αυτής της κλάσης στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας». Η οργάνωση αυτή έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα εξετάζοντας το βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση.

Συνεργάτες του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι άφησαν να εννοηθεί ότι η επίθεση αυτή έγινε από τις ουκρανικές δυνάμεις, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη. Είναι η δεύτερη φορά, μετά τη βύθιση του αντιτορπιλικού «Moskva», τον Απρίλιο, που το Κίεβο προκαλεί μία σοβαρή ζημιά στον ρωσικό στόλο με προσεκτικά σχεδιασμένη επιχείρηση, που αιφνιδίασε το Κρεμλίνο.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Οι εγκαταστάσεις ενέργειας στο στόχαστρο της Μόσχας – Μπαράζ εκρήξεων στο Κίεβο (Video)

Ινδία: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας

Bραζιλία: Ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο χαιρετίζουν τη νίκη του Λούλα στις προεδρικές εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 12:28