search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:20
MENU CLOSE

Τζούλια Ρόμπερτς: Η άγνωστη ιστορία με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ την ημέρα της γέννησής της (Video)

31.10.2022 12:30
julia-romperts-new

Η Τζούλια Ρόμπερτς, εκτός από προικισμένη ηθοποιός, είναι και ένα προικισμένο άτομο. Διαθέτει ένα αφοπλιστικό χαμόγελο, ένα καθαρό βλέμμα και δεν διστάζει να μιλά για προσωπικά της θέματα, χωρίς υπερβολές και βαρύγδουπα σχόλια.

Ανέβασε τις αμοιβές των γυναικών ηθοποιών

Η Τζούλια Ρόμπερτς ήταν η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που έσπασε τα σεξιστικά ταμπού και με τη σκληρή δουλειά της κατάφερε να εκτοξεύσει τις αμοιβές των γυναικών ηθοποιών του Χόλιγουντ, φέρνοντάς τις στο ίδιο επίπεδο με τις αμοιβές των ανδρών συναδέλφων τους. Αφορμή στάθηκε η αμοιβή που διεκδίκησε και έλαβε η Τζούλια Ρόμπερτς το 2000, για την ταινία «Έριν Μπρόκοβιτς», μια αμοιβή που έφτασε στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ρόμπερτς όταν ρωτήθηκε ποιες διαπραγματευτικές τακτικές ακολουθεί, απάντησε:

«Ας είμαστε δίκαιοι. Είχα κάνει ήδη ταινίες που είχαν κάνει μεγάλη επιτυχία και καθόρισα με τον τρόπο τους την κουλτούρα της εποχής. Ταινίες όπως οι Pretty Woman, Notting Hill και My Best Friend’s Wedding. Όταν δουλεύω, δουλεύω πολύ σκληρά. Είμαι έτοιμη, είμαι στην ώρα μου, είμαι προετοιμασμένη, είμαι χαρούμενη. Είμαι μέσα σ’ αυτό 100%! Οπότε απαιτώ κι εγώ να ξέρω την αμοιβή μου!»

Η Τζούλια Ρόμπερτς συνέχισε λέγοντας ότι είναι ευλογημένη να κάνει τη δουλειά αυτή, και άφησε να εννοηθεί ότι μία από τις αγαπημένες της ταινίες είναι η ρομαντική κομεντί, TheMexican (2001) στα γυρίσματα της οποίας γνώρισε το σύζυγό της, Ντάνιελ Μόντερ.

«Αισθάνομαι απόλυτη χαρά, και δέος, έχοντας αυτή τη δουλειά και κάνοντας θέατρο που ήταν και είναι το απόλυτο όνειρο της ζωής μου».

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Σε συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο Γκέιλ Κινγκ, στα πλαίσια της σειράς ‘’HistoryTalks’’, η Τζούλια Ρόμπερτς εξήγησε πώς οι γονείς της γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη σύζυγό του Κορέτα.

«Οι γονείς μου ζούσαν τη δεκαετία του 1960, στην Ατλάντα, όπου διατηρούσαν μια θεατρική σχολή, με την ονομασία ‘’TheActorsandWritersWorkshop’’. Μια μέρα, η Κορέτα Κινγκ πήρε τηλέφωνο τη μητέρα μου και ρώτησε αν μπορούσαν τα παιδιά της να γίνουν δεκτά στη σχολή. Αυτό συνέβαινε γιατί δεν εύρισκε μέρος που να δέχονται τα παιδιά της επειδή ήταν μαύρα, και στην Ατλάντα (Τζόρτζια) ίσχυαν ακόμη οι αυστηροί φυλετικοί διαχωρισμοί.

«Η μητέρα μου της απάντησε ‘’βεβαίως μπορούν να έλθουν τα παιδιά στη σχολή’’, κι έτσι έγιναν φίλοι με τον Μάρτιν Λούθερ και την Κορέτα Κινγκ, που τελικά βοήθησαν τους γονείς μου σε μια δύσκολη στιγμή. Έτσι, τον Οκτώβριο του 1967, όταν η μητέρα μου ετοιμαζόταν να με φέρει στον κόσμο, η Κορέτα και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ξέροντας ότι οι γονείς μου είχαν οικονομικές δυσκολίες, επέμειναν να πληρώσουν εκείνοι το μαιευτήριο, ως μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αλληλεγγύη και την αποδοχή που εισέπραξαν εκείνους τους δύσκολους καιρούς από τη μεριά των γονιών μου».

Η δημοσιογράφος Γκέιλ Κινγκ, χαρακτήρισε «εξαιρετικά γενναία» την απόφαση των γονιών της Ρόμπερτς να δεχτούν τα παιδιά του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στη σχολή τους, αφού σε όλα τα εκπαιδευτήρια, σχολεία, σχολές θεάτρου, ωδεία, κλπ, απαγορευόταν η ανάμιξη και η συναναστροφή λευκών και μαύρων παιδιών.

Η Τζούλια Ρόμπερτς συμφώνησε πως ο κίνδυνος ήταν μεγάλος, και πως κάποια μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης «Κου Κλουξ Κλαν» ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο έξω από το θέατρο των γονιών της (Μπέτι και Ουόλτερ Ρόμπερτς), επειδή η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Γιολάντα, είχε δοκιμαστεί σε ένα ρόλο όπου έπρεπε να φιλήσει έναν λευκό ηθοποιό.

Η δημοφιλής ηθοποιός, πιο ώριμη και πιο ήρεμη από ποτέ, πριν λίγες μέρες γιόρτασε τα 55α γενέθλιά της, περιτριγυρισμένη από την αγάπη των δικών της ανθρώπων και τη μαγεία της καλλιτεχνικής της διαδρομής.

Διαβάστε επίσης:

Tindersticks: Οι βάρδοι της σύγχρονης μουσικής γιορτάζουν στην Ελλάδα τα 30 τους χρόνια

Σοφία Βεργκάρα: Οι καλύτερες εμφανίσεις που έχει κάνει στο Halloween (Photos)

Floor Jansen: Διαγνώστηκε με καρκίνο η τραγουδίστρια των Nightwish – Η ανάρτησή της στα social

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:19