search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:28
MENU CLOSE

Στην άμυνα η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το στενό μαρκάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ – Τι φοβάται το Μαξίμου

01.11.2022 06:00
Maximou_new

Στριμωγμένη στη γωνία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, αφού, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει στην οικονομία και στην ενέργεια, βρίσκεται αντιμέτωπη και με την σκληρή αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Το θέμα των δραστηριοτήτων του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, αλλά και οι αποκαλύψεις των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ για το θέμα των υποκλοπών βρίσκονται και πάλι στην επικαιρότητα, δεδομένου ότι η Κουμουνδούρου αποφάσισε να φέρει αυτά τα δύο θέματα στη Βουλή.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση για πρώτη φορά από την εκλογή της και μετά, αισθάνεται την ανάσα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σβέρκο της, καθώς καθημερινά πλέον υπάρχει και ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να απολογείται.

Μετά την υπόθεση Πάτση και τις απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ – πέρα από τα κόκκινα δάνεια – προέκυψε η υπόθεση της Ρεβέκκας Πίτσικα, η οποία είναι επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ και η οποία, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει δεκαπλασιάσει τα κέρδη της μέσα σε ένα χρόνο παίρνοντας έργα με απευθείας αναθέσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, αναγνωρίζει ότι δεν είχε γίνει ενδελεχής έλεγχος των δραστηριοτήτων του Ανδρέα Πάτση προτού θέσει υποψηφιότητα, αν και οι πληροφορίες λένε ότι το 2015 είχε κοπεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ , ενώ καλύπτει πλήρως την κ. Ρεβέκκα Πίτσικα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχει με το δημόσιο.

Το γεγονός ακόμα ότι στον χορό των αποκαλύψεων έχουν μπει και μία σειρά ΜΜΕ, ενώ τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πρωτοστατούν στις αποκαλύψεις, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι η καθημερινή ενασχόληση με την σκανδαλολογία προφανώς δημιουργεί εντυπώσεις και αφήνει το αποτύπωμά της στην κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να μεταθέσει αλλού την ατζέντα της επικαιρότητας (στις επαφές και τα ταξίδια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό) τα θέματα της οικονομίας και της σκανδαλολογίας συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πολιτών.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να αναδείξει ως υπεύθυνο για την δημιουργία αυτού του κλίματος τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του. Απευθύνθηκε, μάλιστα, και στο θυμικό των πολιτών υπενθυμίζοντας ακόμα και τα capitals control, ενώ τον κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ και για το …προπατορικό αμάρτημα.

Ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει οικεία στο σκοτάδι γιατί φοβάται το φως. Προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση από την πολιτική σε υποκριτική ηθικολογία και σκανδαλολογία».

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «τακτική λάσπης, κατασυκοφάντησης και ξεδιάντροπου ψέματος» και υποστήριξε ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποπειράται να εφεύρει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν, παρουσιάζοντας καθόλα νόμιμες πράξεις ως παράνομες, να πλήξει ηθικά τη ΝΔ και την κυβέρνηση με υποθέσεις που αντιμετώπισαν γρήγορα και δραστικά, όχι διαγράφοντας και ξεδιαγράφοντας, ώστε να μη μείνει στίγμα και υποψία συγκάλυψης» και κατέληξε λέγοντας ότι «Η ΝΔ είναι κόμμα αρχών και αξιών. Η ΝΔ κινείται στο φως γιατί δεν το φοβάται».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκή λύση για την ενέργεια άμεσα- Τι είπε για την Τουρκία και το μεταναστευτικό (Video)

Φώφη Γεννηματά: Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη της – Η ομιλία του συζύγου της

ΥΠΕΘΑ: Όψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για την ΕΑΒ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:24