search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 12:10
MENU CLOSE

Φώφη Γεννηματά: Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη της – Η ομιλία του συζύγου της

31.10.2022 22:48
Fofi gennimata- thessaloniki- new

Μια συγκινητική εκδήλωση στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, που πέθανε πριν από ένα χρόνο, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλητής στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, ήταν ο σύζυγος της εκλιπούσης Ανδρέας Τσούνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μάχες που έδωσε η Φώφη Γεννηματά στην πολιτική και στην προσωπική της ζωή, στην προσωπική της ακτινοβολία, αλλά και στην προσφορά της στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τη χώρα.

Για την ψυχική δύναμη, την αντοχή και τη στοχοπροσήλωσή της μίλησε ο κ. Τσούνης και πρόσθεσε ότι η Φώφη Γεννηματά στήριξε τις πολιτικές της παράταξης ακόμα και τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων και πέτυχε μικρές νίκες, όπως ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Άμυνας κατάφερε να σώσει από την τρόικα την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.

Πρόσθεσε δε, ότι το 2015, όταν κλήθηκε να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» και να αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν την ακουμπούσαν τα πισώπλατα μαχαιρώματα, αλλά κοιτούσε τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή την ενότητα του χώρου. «Η Φώφη θα μείνει για την οικογένεια της αξέχαστη και στις καρδιές σας αθάνατη», υπογράμμισε, συγκινημένος ο κ. Τσούνης, ο οποίος λίγο νωρίτερα, προσερχόμενος στην εκδήλωση μαζί με τον γιο τους Γιώργο, τόνισε ότι η πολιτική παρακαταθήκη της εκλιπούσας είναι αναρτημένη έξω από τα γραφεία του κόμματος, «για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράταξής μας με προοδευτικό πρόσημο, αυτονομία και ενότητα. Και πιστεύω ότι υπηρετείται απ’ όλους αυτή η παρακαταθήκη».

Την πεποίθηση ότι η Φώφη Γεννηματά ανήκει στους ανθρώπους που έζησαν και δεν πέρασαν απλώς από τη ζωή εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, ενώ, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης, έκανε λόγο για μια τεράστια απώλεια για την πολιτική ζωή της χώρας, το ΠΑΣΟΚ και την οικογένειά της. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης αναφέρθηκε στην προσωπική φιλία που τον συνέδεε με την Φώφη Γεννηματά, αλλά και στον σπουδαίο χαρακτήρα της, ενώ υποδεχομένος στον χώρο της εκδήλωσης τον σύζυγό της, είπε χαρακτηριστικά: «λείπει από την πατρίδα».

Στην εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΘΑ: Όψιμο και υποκριτικό το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για την ΕΑΒ

Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της ΝΔ στην Πάτρα

Επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 12:08