search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:27
MENU CLOSE

Ανεστάλη η λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου στη Λάρισα: Έντονες διαμαρτυρίες των γονέων – Η απάντηση του υπ. Παιδείας (videos)

03.11.2022 10:47
raptou_new
credit: onlarissa.gr

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση, με την οποία ορίζεται άμεσα εκτελεστέα η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού και του Λυκείου των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ράπτου στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των γονέων, που έκαναν λόγο για «απαράδεκτη απόφαση, εν μέσω της σχολικής χρονιάς». Σήμερα (3/11) γονείς και μαθητές, κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν με πορεία στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο κέντρο της Λάρισας, αναχωρώντας από το σχολείο, προκειμένου να ασκήσουν πίεση για να λυθεί το πρόβλημα με το σχολείο τους.

Θέση για το θέμα πήραν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας, λέγοντας: «Η ανάκληση ήταν γνωστή από τον Ιούλιο, ωστόσο είχε προσφύγει το σχολείο κατά της απόφασης. Τώρα βγήκε η οριστική απόφαση του δικαστηρίου, που βρίσκει σύννομη την απόφαση για το κλείσιμό του, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Τρεις φορές ο ΕΟΠΕΠ έχει γνωμοδοτήσει, ότι πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του λόγω θεμάτων ασφαλείας κτιρίου. Το υπουργείο Παιδείας έχει μεριμνήσει να βρουν όλοι οι μαθητές θέση σε δημόσιο σχολείο».

Ερώτηση στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, για το θέμα προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ζητώντας παράλληλα να δοθεί παράταση στη λειτουργία των Εκπαιδευτηρίων, μέχρι το τέλος αυτής και να επανεξεταστεί το όλο θέμα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: «Να συνέλθει η Ελλάδα – Η Αθήνα φοβήθηκε για την εμβέλεια του πυραύλου μας»

Στο Κίεβο η Σακελλαρόπουλου – Θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου – Νέα συνάντηση με Όλαφ Σολτς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:26