search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:21
MENU CLOSE

Ερντογάν: «Να συνέλθει η Ελλάδα – Η Αθήνα φοβήθηκε για την εμβέλεια του πυραύλου μας»

03.11.2022 10:24
erdogan new

Νέες δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά – και όχι μόνο -έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Κάλεσε, μεταξύ άλλων, την Ελλάδα να συνέλθει, όπως είπε.    

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάσηΗ Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια κοινής συνέντευξης στα φιλοκυβερνητικά δίκτυα ATV και A Haber, το βράδυ της Τετάρτης ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς της χώρας του.

«Η τελευταία δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς είναι πολύ σημαντική και δείχνει το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η αμυντική μας βιομηχανία. To τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που ξετρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσoυν την εμβέλεια του. Δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν, καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του» δήλωσε.

«Συνεργαζόμαστε με την Ρωσία»

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στο ρόλο της Ανατολικής Θράκης στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, λέγοντας πως βρίσκεται στην «ατζέντα» των συζητήσεων με την Ρωσία, με την οποία συνεργάζονται στενά και για την κατασκευή και λειτουργία των πυρηνικών σταθμών του Ακούγιου και της Σινώπης.

Μιλώντας για την ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, έκανε λόγο για το κοίτασμα Sakarya, το οποίο -σύμφωνα με τον ίδιο- αξιολογείται στα 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

«Έχουμε πρόταση από τη Λιβύη»

Ο ίδιος τόνισε πως με τα μέσα που απέκτησε η Τουρκία, σεισμογραφικά, γεωτρητικά πλοία κ.α., μπορεί να πραγματοποιήσει δικές της έρευνες στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο και να συνεργαστεί για τον ίδιο σκοπό με άλλες χώρες, κάνοντας αναφορά στην Λιβύη.

«Εμείς θα κάνουμε τις γεωτρήσεις μας σε Μαύρη Θάλασσα και Μεσόγειο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες με τα πλοία μας πάμε σε τρίτες χώρες που διαθέτουν κοιτάσματα αερίου να κάνουμε γεωτρήσεις να εξορύξουμε το αέριο και μαζί να το πουλήσουμε σε άλλες χώρες» δήλωσε, κάνοντας γνωστό πως υπάρχει ενδιαφέρον απο την Λιβύη: 

«Ερχονται προτάσεις προς αυτή τη κατεύθυνση από διάφορες χώρες Πρώτη στη σειρά είναι η Λιβύη. Μάς λένε πως μπορούμε να μπούμε σε μια τέτοιου είδους συνεργασία», είπε.

Διαβάστε επίσης

Στο Κίεβο η Σακελλαρόπουλου – Θα συναντηθεί με τον Ζελένσκι 

Υποκλοπές: Χωρίς τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες η έρευνα της PEGA

Δένδιας: Αντιλαμβάνομαι τον τουρκικό εκνευρισμό


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43