search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 04:12
MENU CLOSE

Χόλιγουντ: 5 ηθοποιοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων (Videos/Photos)

03.11.2022 14:54
ITHOPOIOI-DYSTYXIMATA-NEW

Πολλές από τις ταινίες που αγαπήθηκαν από το κοινό και ξεχώρισαν για τις θεαματικές σκηνές τους, τη δράση και την περιπέτεια «κρύβουν» πίσω τους θλιβερές ιστορίες και τραγικές απώλειες.

Κατά τα πρώτα χρόνια του Χόλιγουντ, κυρίως, η έλλειψη κανόνων ασφαλείας είχε οδηγήσει σε πολλά ατυχήματα, ενώ δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Jon-Erik Hexum

Ένα από τα πιο τραγικά συμβάντα ήταν ο θάνατος του Jon-Erik Hexum έπειτα από ακούσιο τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς περιπέτειας του CBS «Cover Up».

Ήταν 12 Οκτωβρίου του 1984 όταν ο Hexum περιμένοντας να ξεκινήσει το γύρισμα, πληροφορήθηκε ότι θα υπάρξει και άλλη καθυστέρηση. Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, ο ηθοποιός πήρε -αστειευόμενος- ένα 44 Magnum γεμάτο με σφαίρες, και αφού είπε: “Can you believe this crap?”, τράβηξε τη σκανδάλη.

Παρά το γεγονός ότι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση και λίγες ημέρες αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός.

Το Cover Up, που ήταν σίριαλ για ένα φωτογράφο μόδας/βετεράνο στρατιώτη ειδικών δυνάμεων που πήγαινε σε αποστολές σε όλον τον κόσμο, επιχείρησε να συνεχίσει την παραγωγή με νέο ηθοποιό, ωστόσο, δεν άντεξε μετά την πρώτη σεζόν.

Vic Morrow

Μια τριπλή τραγωδία κρύβεται πίσω και από την ταινία “Twilight Zone: The Movie“, καθώς τον Ιούλιο του 1982, ο ηθοποιός Vic Morrow, όπως και δυο παιδιά που συμμετείχαν στην ταινία και συγκεκριμένα ο Myca Dinh Le και η Renee Chen σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ένα ελικόπτερο και πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του έργου αποδείχθηκαν θανάσιμος συνδυασμός, καθώς κατά τη διάρκεια μιας σκηνής στην οποία ο Morrow υποδυόταν το θύμα επίθεσης Αμερικανών στρατιωτών στο Βιετνάμ, τα πυροτεχνήματα εξερράγησαν κόβοντας την ουρά του ελικοπτέρου το οποίο κατέρρευσε, αποκεφαλίζοντας τον Morrow και σκοτώνοντας τα δύο παιδιά.

Αργότερα, μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι τα παιδιά που βρήκαν τραγικό τέλος λόγω της ταινίας, επρόκειτο να πληρωθούν παράνομα, ενώ εικάζεται ότι ο σκηνοθέτης εν γνώσει του παραβίαζε τους νόμους σχετικά με την παιδική εργασία.

Τελικά, ακολούθησε δίκη όπου ο σκηνοθέτης John Landis και ακόμα τέσσερα άτομα δικάστηκαν για ακούσια ανθρωποκτονία λόγω της παράνομης πρόσληψης των παιδιών. Σύμφωνα με το Ranker, ωστόσο, το σώμα ενόρκων αποφάσισε πως ο Landis δεν περίμενε η σκηνή να είναι επικίνδυνη και ότι οι προστατευόμενοι δεν είναι ένοχοι.

Παρά την τραγωδία, τα γυρίσματα του “Twilight Zone: The Movie” συνεχίστηκαν και η ταινία κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1983, χωρίς να σημειώνει την επιτυχία που προσδοκούσαν οι συντελεστές της.

Tyrone Power

Ένας ακόμη ηθοποιός που έχασε τη ζωή του την ώρα των γυρισμάτων ήταν ο Tyrone Power ο οποίος έπαθε καρδιακή προσβολή στο πλατό κατά τη διάρκεια μιας σκηνής ξιφομαχίας για τη σειρά “Solomon και Sheba“.

Πέθανε στον δρόμο για το νοσοκομείο στις 15 Μαρτίου του 1958 ενώ γύριζε το “Solomon και Sheba“. Ο Power που είχε γίνει γνωστός το 1936 με το Lloyds of London, δεν τα κατάφερε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στον δρόμο κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Redd Foxx

Ο Redd Foxx αποτελεί έναν ακόμη ηθοποιό ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή εν ώρα εργασίας. Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε το 1991 και ενώ ο ηθοποιός βρισκόταν στα γυρίσματα του “The Royal Family” με συμπρωταγωνίστρια την Della Reese.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η σκηνή που είχε κάνει διάσημο τον ηθοποιό λίγα χρόνια νωρίτερα, ήθελε τον ηθοποιό να παθαίνει καρδιακή προσβολή στη σειρά “Sanford and Son” της δεκαετίας του ’70, φωνάζοντας το όνομα της νεκρής τηλεοπτικής συζύγου του, Elizabeth.

Ο Foxx πέθανε σε ηλικία 68 ετών.

Brandon Lee

Ο γιος του θρύλου των πολεμικών τεχνών Bruce Lee, αποτελεί έναν ακόμη ηθοποιό ο οποίος προστέθηκε στη μαύρη λίστα εκείνων που εξέπνευσαν κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.

Ο λόγος για τον Brandon Lee ο οποίος σκοτώθηκε στις 31 Μαρτίου του 1993, έπειτα από ένα δυστύχημα στα γυρίσματα του “The Crow“. Ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο ηθοποιός έπρεπε να πυροβοληθεί σε μια σκηνή, ωστόσο, όπως γράφει το Ranker, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε περιείχε ένα θραύσμα πραγματικής σφαίρας.

Ενώ ο Lee περπατούσε, λοιπόν, σε έναν διάδρομο κρατώντας μια χάρτινη σακούλα παντοπωλείου, ένας άλλος ηθοποιός τον πυροβόλησε. Την ίδια στιγμή, ο Lee ενεργοποίησε ένα διακόπτη που βρισκόταν κάτω από την σακούλα, δημιουργώντας μια μικρή έκρηξη που ονομάζεται squib, μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται συνήθως για τη μίμηση των εκρήξεων από τους πυροβολισμούς στις ταινίες.

Ο Lee χτυπήθηκε στην κοιλιά από το θραύσμα, ενώ λίγο αργότερα, την ίδια μέρα άφησε την τελευταία του πνοή. Ήταν μόλις 28 ετών.

Ο σκηνοθέτης Alex Proyas πήρε την απόφαση να ολοκληρώσει την ταινία παρά το τραγικό γεγονός, προσλαμβάνοντας έναν σωσία και χρησιμοποιώντας ειδικά εφέ.

Παρά το πέρασμα των χρόνων και τους νέους κανόνες ασφαλείας, η παραγωγή ταινιών, κυρίως δράσης και περιπέτειας αποτελούν «επικίνδυνη αποστολή» με πολλά ατυχήματα και τραυματισμούς να σημειώνονται ακόμη και σήμερα.

Photos By: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Μάικλ Ντάγκλας: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή του που απογοήτευσε τους θαυμαστές του (Video)

Χόλιγουντ: Πόσα «χρωστούν» οι αστέρες στις τράπεζες – Το στεγαστικό Μπιγιονσέ και Τζέι Ζι και το δάνειο των νεόνυμφων Λόπεζ – Άφλεκ

Megan Fox και Machine Gun Kelly… ξεσάλωσαν στο Halloween – Θύελλα αντιδράσεων από εξαγριωμένους χριστιανούς (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05