search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:34
MENU CLOSE

Ντρου Μπάριμορ: Πήγαινε στον Ε.Τ. φαγητό και κασκόλ για να μην κρυώνει (Photos/Videos)

03.11.2022 21:31
e.t. barrymore

Η Ντρου Μπάριμορ (47 ετών σήμερα) έχει περάσει σε μια άλλη φάση της ζωής της, είναι μητέρα δύο κοριτσιών, της Φράνκι 7 ετών και της Όλιβ 9 ετών, επιθυμεί πλέον να ζει με πιο ήρεμους ρυθμούς, και δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει την ηθοποιία.

Στην εκπομπή της The Drew Barrymore Show και θέλοντας να τιμήσει τα 40 χρόνια από την κυκλοφορίας της ταινίας ΕΤ, που την έκανε διάσημη, η Ντρου είχε καλεσμένους τους συναδέλφους της Χένρι Τόμας, Ρόμπερτ Μακνότον, και Ντι Ουάλας, που έπαιξαν μαζί της στην ταινία.

Θυμίζουμε ότι στην ταινία η μικρούλα Ντρου Μπάριμορ, υποδύεται την Γκέρτι, ένα κοριτσάκι που στην αρχή τρομοκρατείται στη θέα του ΕΤ, αλλά έπειτα τον γνωρίζει, τον νοιάζεται και καταλήγει να τον αγαπά.

Στην ταινία, ο Χένρι Τόμας (51 ετών σήμερα) έπαιζε τον αδελφό της Έλιοτ. Στην διάρκεια του φιλμ, τα παιδιά βρίσκουν τον ΕΤ, τον κρύβουν και τον φυγαδεύουν στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας στην Καλιφόρνια.

Τα πράγματα μπερδεύονται όταν οι Αρχές μαθαίνουν την ύπαρξη του ΕΤ και ψάχνουν το κρησφύγετο για να πάρουν τον εξωγήινο και να τον οδηγήσουν σε κάποια στρατιωτική βάση. 

Η Ντρου Μπάριμορ εκμυστηρεύτηκε ότι: «Αγάπησα πολύ τον ΕΤ, με έναν παράξενο, βαθύ τρόπο. Σκεφτόμουν ότι μπορεί η περιπέτεια αυτή να του συνέβαινε στ’ αλήθεια. Γι’ αυτό και του πήγαινα φαγητό».

Ο Χένρι Τόμας, θυμήθηκε ότι: «Μια μέρα η Ντρου απευθύνθηκε στην κυρία που ήταν υπεύθυνη της γκαρνταρόμπας και της ζήτησε αν μπορούσε να της δώσει ένα κασκόλ για τον ΕΤ, για να μην κρυώσει».

Η Ντι Ουάλας (73 ετών σήμερα), η οποία έπαιζε τη μητέρα των παιδιών, μοιράστηκε μια πολύ τρυφερή ανάμνηση από τα γυρίσματα.

«Κάποιες φορές, σε είδαμε να πηγαίνεις μόνη σου και να μιλάς στον ΕΤ. Θεωρήσαμε λοιπόν καλό να ενημερώσουμε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ για το γεγονός αυτό. Μόλις το έμαθε αυτό ο Στίβεν ανέθεσε σε δύο ανθρώπους να ‘’ζωντανεύουν’’ τον ΕΤ, κι έτσι όποτε πήγαινες και του μίλαγες, ο ΕΤ ανταποκρινόταν».

Ο ΕΤ είναι κλασικός

Στη συνέχεια η παρέα των ηθοποιών συζήτησε για το ενδεχόμενο να γυριζόταν μια δεύτερη ταινία με τον ΕΤ.

Ο Χένρι Τόμας, δεν θα έβλεπε ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τη στιγμή που η σεναριογράφος Μελίσα Μάθισον που εμπνεύστηκε και έγραψε τον ΕΤ δεν ζει πια (πέθανε το 2015).

«Η Μελίσα ήταν η καρδιά και η ψυχή όλου αυτού του project. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο χωρίς αυτήν!» είπε ο Τόμας.

Η Ντι Ουάλας, συμφώνησε και συμπλήρωσε: «Το ΕΤ είναι πλέον ένα κλασικό έργο. Ας το αφήσουμε να παραμείνει κλασικό».

Η Μπάριμορ συμφώνησε και συμπλήρωσε ότι:

«Είδα μια πρόσφατη συνέντευξη του Στίβεν Σπίλμπεργκ, και είπε ξεκάθαρα ότι δεν προτίθεται να κάνει δεύτερη ταινία με τον ΕΤ. Όταν το άκουσα, στην αρχή στενοχωρήθηκα, γιατί θα ήταν μια ευκαιρία να ξαναμαζευτούμε, αλλά από την άλλη το σέβομαι γιατί περιφρουρεί τη δουλειά του και δεν την ευτελίζει. Αυτό δείχνει μια εντιμότητα».

Πώς ο Σπίλμπεργκ συνέλαβε την ιδέα για τον ΕΤ;

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, με αφορμή τα 40 χρόνια του ΕΤ, θυμήθηκε πως είχε προβληματιστεί από το διαζύγιο των γονιών του, κι αυτό τον έκανε να σκεφτεί ξανά την τελευταία σκηνή της ταινίας του, Close Encounters of the Third Kind (Στενές επαφές 3ου Τύπου), την οποία ολοκλήρωνε εκείνο το διάστημα, και αναρωτήθηκε:

«Τί θα γινόταν αν αυτό το εξωγήινο πλάσμα δεν επέστρεφε ποτέ στο διαστημόπλοιό του;», «Τί θα γινόταν αν ο εξωγήινος ήταν μέρος ενός προγράμματος ανταλλαγής;», «Τί θα γινόταν αν άλλαζα την ιστορία μου, κι αν από μια ιστορία διαζυγίου γινόταν μια ιστορία με παιδιά, με μια οικογένεια που προσπαθώντας να ικανοποιήσει την ανάγκη της δημιουργεί μια τεράστια υποχρέωση;», «Τί θα γινόταν αν ο Έλιοτ και το άλλο παιδί (δεν είχα βρει ακόμα το όνομά του) αποκτούσαν για πρώτη τους φορά την ευθύνη μιας ξένης ζωής, προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά μέσα στη δική τους παιδική καρδιά;»

Έτσι, γυρίζοντας την ταινία Close Encounters of the Third Kind, και δουλεύοντας στο μυαλό του ένα σενάριο με αφορμή το διαζύγιο των γονιών του, και τον αντίχτυπο που είχε για τον ίδιο και τις αδελφές του, ο Σπίλμπεργκ οδηγήθηκε σταδιακά στον σύνθετο μύθο του ΕΤ.

Τελικά, 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ο ΕΤ έγινε πράγματι μια κλασική πλέον ταινία, επιβεβαιώνοντας ότι τα κλασικά έργα όχι μόνο εμπνέονται, αλλά με τη σειρά τους και εμπνέουν τα ευγενέστερα ανθρώπινα συναισθήματα.

Διαβάστε επίσης:

Χόλιγουντ: 5 ηθοποιοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων (Videos/Photos)

Μάικλ Ντάγκλας: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή του που απογοήτευσε τους θαυμαστές του (Video)

Χόλιγουντ: Πόσα «χρωστούν» οι αστέρες στις τράπεζες – Το στεγαστικό Μπιγιονσέ και Τζέι Ζι και το δάνειο των νεόνυμφων Λόπεζ – Άφλεκ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:33