search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:43
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: Αν η παράταξή μας έχει ισχυρή εντολή, δεσμεύομαι για κυβερνητική σταθερότητα από τις πρώτες εκλογές

04.11.2022 00:51
Nikos Androulakis_new

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Kontra και τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη.

Σε σχέση με το θέμα των συνεργασιών, ο κ. Ανδρουλάκης, αφού επανέλαβε ότι έχει λογική προγραμματικών συγκλίσεων, εξήγησε το πώς θα διαχειριστεί την ισχυρή δύναμη – εφόσον έχει τέτοια – της εντολής των εκλογέων του ΠΑΣΟΚ.

«Αν έχω μεγάλη δύναμη, γιατί αν δεν την έχω, δεν πρόκειται να μπω σε αυτή τη συζήτηση, θα πούμε στον ελληνικό λαό, ότι μπορούμε να επιβάλουμε αυτά τα πρόσωπα που θεωρούμε ότι έχουν πολιτικό ήθος και επάρκεια και να ασκήσουν σε υπουργεία πυλώνες αυτή την πολιτική. Ώστε μετά από 4 χρόνια να έρθει ο πολίτης να μου πει “κ. Ανδρουλάκη είχατε το υπουργείο Ενέργειας. Καταφέρατε να θωρακίσετε ενερεγά τη χώρα; Σταματήσατε την κερδοσκοπία των μεγάλων παραγωγών;” Αυτή είναι η αντίληψη για να αλλάξει πραγματικά η χώρα να αλλάξει σελίδα. Και να μην έχουμε δύο μοντέλα εξουσίας όπως είχαμε με τον κ. Νίκο Παππά να είναι ο αντ’ αυτού και μετά τον κ. Γρ. Δημητριάδη. Εγώ μιλώ για μια θεσμική κουλτούρα, ανοικτής διακυβέρνησης με προγραμματικές συμφωνίες».

Για να προσθέσει: «Εγώ δεσμεύομαι στον ελληνικό λαό ότι από την πρώτη εκλογική διαδικασία με την απλή αναλογική, ότι θα έχουμε σταθερότητα αν η παράταξή μας έχει ισχυρή εντολή. Εμείς δεν θα βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες γιατί δεν είμαστε διασυνδεδεμένοι με την καρέκλα».



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε στη ΔΕΘ σχετικά με τις συνεργασίες. «Ξέρετε τι βλέπω; Ο κ. Τσίπρας ψήφισε απλή αναλογική, αλλά είπε στην ΔΕΘ ότι δεν θα κάνει κυβέρνηση των ηττημένων. Τότε γιατί ψήφισε την απλή αναλογική; Αν δεν ήθελε κυβέρνηση ηττημένων, τότε γιατί δεν άφηνε τον εκλογικό νόμο με το μπόνους που δεν κάνει κυβέρνηση ηττημένων, γιατί μόνο το πρώτο κόμμα παίρνει το μπόνους».

Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για την απόσταση που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:
«Αν δεν καταρρέει σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η ευθύνη είναι στην εμπειρία που έχει ο ελληνικός λαός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν δείχνει ραγδαία φθορά; Γιατί ο λαός λέει να φύγουν αυτοί και να έρθουν οι προηγούμενοι που τα έκαναν έτσι όπως τα έκαναν; Εγώ αυτό προσπαθώ να σπάσω».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ενέργειας τονίζοντας ότι «Όταν το μείζον θέμα είναι η ενεργειακή ασφάλεια, στο μείγμα πρέπει να υπάρχουν ΑΠΕ. Αλλά όχι με πέντε μεγάλους στην Ελλάδα που θα κάνουν μπίζνα τους την ενεργειακή μετάβαση, αλλά με ενεργειακές κοινότητες. Ο κ. Σκρέκας παραμονή του Δεκαπενταύγουστου τον λίγο ενεργειακό χώρο που είχε η Ελλάδα τον έδωσε και αυτόν στους μεγάλους.

Έρχεται η κυβέρνηση και πετάει λεφτά στις επιδοτήσεις. Όλο το μοντέλο που έφτιαξε η κυβέρνηση της ΝΔ είναι για να κερδοσκοπούν οι λίγοι, παραγωγοί και προμηθευτές ενέργειας»
κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Στην Ελλάδα η Επιτροπή PEGA – Συναντήσεις με κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Δημοσκόπηση MRB: Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση Πάτση

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στην επιτροπή PEGA – Προαναγγέλλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09