search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:24
MENU CLOSE

Μπαλάσκας: «Το καλάθι του αστυνομικού είναι τίγκα» – «Βλέπει» ολιγωρία στην υπόθεση των Πετραλώνων (Video)

05.11.2022 10:34
SUPERMARKET_KOLWNOS

Για τις υποθέσεις που έχουν προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, το τελευταίο διάστημα, μίλησε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο συνδικαλιστής της αστυνομίας είπε «δεν ξέρω αν το “καλάθι του νοικοκυριού” είναι γεμάτο, αλλά εκείνο του αστυνομικού, είναι τίγκα. Και έχει από όλα: Έχει παιδοβιαστές, έχει βιαστές, έχει μαθητές που σκοτώνονται στο ξύλο μέσα στα σχολεία (…), έχουμε ένα καλάθι τίγκα».

Για την προφυλάκιση του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε πως η ΕΛ.ΑΣ. «πριν από 5 μήνες λάβαμε μηνύματα από ξένους συναδέλφους και ειδικές πλατφόρμες που παρακολουθούν τους παιδοβιαστές και γενικότερα τη διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού στην Ευρώπη».

Επισήμανε πως οι Αρχές δρούσαν με μυστικότητα όλους αυτούς τους μήνες προκειμένου να δουν εάν η δράση του συγγραφέα σχετίζεται και με άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό που προέβαλε ο κατηγορούμενος, πως το υλικό ήταν για την έρευνα του επόμενου βιβλίου του ο κ. Μπαλάσκας είπε: «Είναι μύθευμα και το αντιλαμβάνεται κανείς  μόνο από κάτι που τον ρώτησε ο πρώτος Αξιωματικός μόλις τον συνέλαβαν. Του είπε: “θέλατε να κάνετε βιβλίο και κατεβάζατε τόσους μήνες πάνω από 100 βίντεο, πού είναι οι σημειώσεις σας;“. Δεν υπήρχε ούτε μία σημείωση».

Για τη Μάνδρα

Με αφορμή την υπόθεση της Μάνδρας, όπου ένας 14χρονος ομολόγησε πως σκότωσε κατά λάθος τον 17χρονο αδερφό του με κυνηγετικό όπλο, και τις καταγγελίες που είχαν φτάσει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για κακοποίηση του θύματος, του δράστη και των άλλων αδελφών τους, ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε πως φαίνεται να καταδεικνύεται ένα τεράστιο πρόβλημα με τις κοινωνικές δομές που επεκτείνεται όλο και περισσότερο.

«Είναι υποχρεωμένοι οι Δήμοι να έχουν δομές και κοινωνικές υπηρεσίες να παρακολουθούν τέτοιες ιδιαίτερες υποθέσεις. Είναι δική τους αρμοδιότητα, το κράτος την έχει δώσει στους Δήμους», είπε.

Για τη φρίκη των Πετραλώνων

Για τις καταγγελίες των δύο αδελφών στα Πετράλωνα για τον βιασμό τους από τον πατέρα τους και άλλα άτομα, οι οποίες καταγγελίες είχαν γίνει από το 2018, ο κ. Μπαλάσκας επισήμανε πως ήδη καταδεικνύεται ολιγωρία στην υπόθεση και έχει αρχίσει εσωτερική έρευνα.

«Δεν είναι δεμένη η υπόθεση γιατί πριν από τέσσερα χρόνια έγινε καταγγελία», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Σουφλί: Νεκροί δύο ηλικιωμένοι από πυρκαγιά

Πύργος: 55χρονος αγόρασε και έφαγε ωμό κοτόπουλο στη μέση του δρόμου

Κατεχάκη: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου – Στο νοσοκομείο ο οδηγός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:16