search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:47
MENU CLOSE

The Crown: Πριν ακόμη προβληθεί προκαλεί αντιδράσεις (Photos/Video)

08.11.2022 18:24
crown

Το «The Crown« επιστρέφει για στο Netflix για την 5η σεζόν, αλλά ο κόσμος δεν είναι πια ο ίδιος.

Το δράμα του Netflix για τη μοναρχία της Βασίλισσας Ελισάβετ II ήταν πάντα μια εξαιρετικά δημοφιλής σειρά, αλλά η πέμπτη σεζόν μεταδίδεται μετά τον θάνατο της Ελισάβετ στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών.

Όσα διαδραμματίζονται στη σειρά απέχουν ακόμη 30 χρόνια από τον θάνατο της Βασίλισσας, με τα νέα επεισόδια να εξελίσσονται στη δεκαετία του 1990 και με νέους ηθοποιούς να παίζουν τους κεντρικούς ρόλους.

Τα νέα επεισόδια καλύπτουν μια περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, κατά την οποία η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Κάρολος χωρίζουν, μια φωτιά καίει στο Κάστρο του Ουίνδσορ, δύο από τα άλλα παιδιά της Ελισάβετ χωρίζουν, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ ξεκινάει στο Έτον και ο Τζον Μέιτζορ και ο Τόνι Μπλερ γίνονται διαδοχικά πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ άλλων ιστορικών γεγονότων.

Πριν καν κάνει το ντεμπούτο της, η νέα σεζόν έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πλοκή επικρίνεται για ιστορική ανακρίβεια, σε ορισμένες περιπτώσεις από τους ίδιους τους χαρακτήρες που απεικονίζονται στη σειρά.

Ο Μέιτζορ, που υποδύεται ο Johnny Lee Miller, χαρακτήρισε μια σκηνή στο πρώτο επεισόδιο “ένα σωρό κακόβουλων ανοησιών” καθώς απεικονίζει τον Κάρολο να πιέζει τον Μέιτζορ να τον βοηθήσει να εκδιώξει τη βασίλισσα.

Η ηθοποιός Τζούντι Ντεντς μίλησε επίσης εναντίον της σειράς σε επιστολή της στη βρετανική εφημερίδα The Times, ανησυχώντας ότι οι θεατές θα εκλάβουν το φανταστικό δράμα ως ιστορικό γεγονός.

Αν και το Netflix επιμένει πως από σεβασμό και μόνο, η σκηνή του τραγικού δυστυχήματος στο οποίο έχασε τη ζωή της η Νταϊάν, στη σήραγγα Pont de l’Alma στο κέντρο του Παρισιού, δεν θα αναπαραχθεί κατά τη διάρκεια της νέας σειράς, πηγή κοντά στον πρίγκιπα Ουίλιαμ αναφέρει πως ο ίδιος είναι εξοργισμένος που η πλατφόρμα αναπαράγει τις τελευταίες μέρες της μητέρας του για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

«Το να βρίσκεσαι στο Παρίσι και να μετατρέπεις τις τελευταίες μέρες και ώρες της Νταϊάνα σε δράμα είναι πολύ άβολο. Η σειρά προσπαθούσε πάντα να παρουσιάσει μια φανταστική εκδοχή της βασιλικής ιστορίας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθησία. Αλλά τελευταία, καθώς τα πράγματα πλησιάζουν στο σήμερα, είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία», αναφέρει πηγή από την παραγωγή στη Sun.

Παρά τις αντιδράσεις και τις προειδοποιήσεις της βασιλικής οικογένειας, το Netflix επιμένει να ολοκληρώσει τη σειρά όπως έχει προγραμματιστεί, ενώ αρνείται κατηγορηματικά να γίνουν αλλαγές στην πλοκή και το περιεχόμενο της σειράς.

Μάλιστα, αρνήθηκε ακόμα και να προσθέσει στη σειρά τη δήλωση ότι «κάποιες σκηνές δεν είναι πραγματικά γεγονότα, αλλά μυθοπλασία».

Οι πληροφορίες από το Μπάκινγκχαμ, θέλουν τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, να είναι έξαλλος με το «The Crown», καθώς έχει συμπεριλάβει στο σενάριο του 5ου κύκλου και τη συνέντευξη της μητέρας του Νταϊάνα στο BBC Panorama, για την οποία ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, παραδέχτηκε ότι απέσπασε, εξαπατώντας την πριγκίπισσα.

Διαβάστε επίσης:

Λευτέρης Πανταζής: «Με σημάδεψε η σχέση με την Άντζελα Δημητρίου» – Τι είπε για την κόρη του

Μαρία Διακοπαναγιώτου: Ξέσπασε σε κλάματα στην εκπομπή του Αρνούτογλου (Video)

Κρις Έβανς: Αυτός είναι ο πιο σέξι άντρας στον κόσμο για το 2022 (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:46