search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:12
MENU CLOSE

Βρετανία: Έπαιρναν 7.000 λίρες από επιδόματα αλλά είχαν τα 7 παιδιά τους εξαθλιωμένα – Ζούσαν μέσα στη βρώμα με 35 σκύλους (Photo)

08.11.2022 11:52
couple new

Μπροστά σε μια απίστευτη εικόνα αθλιότητας βρέθηκαν οι αστυνομικοί και οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών πρόνοιας, όταν κλήθηκαν να επέμβουν σε μία κατοικία όπου ζούσε ένα ζευγάρι με τα επτά παιδιά της οικογένειας και 35 σκυλιά.

Το ζευγάρι έπαιρνε επιδόματα ύψους 7000 λιρών τον μήνα, αλλά είχε αφήσει τα παιδιά σε «απεχθείς» συνθήκες, όπως περιέγραψαν οι αστυνομικοί.

Ο 35χρονος Κρίστοφερ Μπένετ και η 41χρονη Τζέμα Μπρόγκαν οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου στο Ανατολικό Σάσεξ, στη Βρετανία, που τους επέβαλε ποινές φυλάκισης έξι χρόνων για τον καθένα, για εγκατάλειψη των επτά παιδιών.

Ο δικαστής Στίβεν Μούνεϊ δήλωσε ότι το ζευγάρι «απομυζούσε 7000 λίρες τον μήνα» από επιδόματα για τα παιδιά, τα οποία όμως είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Οι δύο γονείς καταδικάστηκαν επίσης για κακομεταχείριση των ζώων, που ζούσαν κι αυτά σε άθλιες συνθήκες.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι της οικογένειας στο Ιστμπουρν του Ανατολικού Σάσεξ μετά από καταγγελίες για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, στις 14 Ιουνίου 2021 και αυτά που αντίκρισαν ήταν αδιανόητα.

Ένα παιδί επτά χρόνων κοιμόταν σε καναπέ, δίπλα σε ένα νεκρό σκυλί και τα σκεπάσματα ήταν γεμάτα περιττώματα των ζώων. Το παιδί ήταν γυμνό και ήταν φανερό ότι δεν είχε καμία στοιχειώδη περιποίηση για χρόνια.

Τα παιδιά είναι ηλικίας από 4 μέχρι 17 χρόνων και απομακρύνθηκαν από το σπίτι για να τους παρασχεθεί φροντίδα σε ειδικό κέντρο, ενώ πλέον τα τέσσερα μικρότερα παιδιά έχουν δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες.

Παρότι το ζευγάρι έπαιρνε επιδόματα ύψους 84.000 λιρών τον χρόνο, ο δικαστής Μούνεϊ αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατό να επικρατούσε αυτή η κατάσταση».

«Οτιδήποτε κι αν συνέβαινε στη σχέση τους, θα έπρεπε τουλάχιστον να φροντίζουν αυτά τα παιδιά», είπε ο δικαστής.

Η αστυνομικός Κόνσταμπλ Φιόνα Άσκροφτ, από την Αστυνομία του Σάσεξ, περιέγραφε ότι «όταν οι αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση της οικογένειας σοκαρίστηκαν για την κατάσταση που επικρατούσε και ανησύχησαν για την υγεία των παιδιών.

Σκουπίδια, σάπιο φαγητό και περιττώματα ζώων

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διάδρομο του σπιτιού δεν μπορούσαν να ανασάνουν από τη βρώμα. Η κατάσταση σε όλο το σπίτι ήταν σοκαριστική και έδειχνε πλήρη εγκατάλειψη. Παντού βρίσκονταν βρώμικα ρούχα, σκουπίδια, φαγητό που είχε σαπίσει και περιττώματα των ζώων.

«Ακούγονταν τα γαυγίσματα των σκυλιών που έβγαιναν από όλα τα δωμάτια και πήγαιναν στο διάδρομο. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του καθιστικού σοκαρίστηκαν βλέποντας δεκάδες σκυλιά που σκαρφάλωναν το ένα πάνω στο άλλο για να φτάσουν μέχρι την πόρτα», πρόσθεσε η αστυνομικός.

Τα σκυλιά ήταν επίσης υποσιτισμένα, το τρίχωμά τους σε άθλια κατάσταση και σκεπασμένα από περιττώματα.

«Ήταν μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση εγκατάλειψης παιδιών. Στο σπίτι που είχε τρία υπνοδωμάτια ζούσαν δέκα άτομα και 35 σκυλιά. Είναι αδύνατο να περιγράψεις ακριβώς την εικόνα της εγκατάλειψης αυτών των ευάλωτων παιδιών. Είναι μια από τις πιο απαίσιες καταστάσεις που έχω αντιμετωπίσει», πρόσθεσε η αστυνομικός Κόνσταμπλ Φιόνα Άσκροφτ.

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: Το Σάββατο η κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’

Ενδιάμεσες εκλογές – HΠΑ: Εκδίκηση ζητούν οι Ρεπουμπλικανοί, κινδυνεύει η Δημοκρατία λένε οι Δημοκρατικοί (Photos/Videos)

Ουκρανία: Αντιμετωπίζουν τις διακοπές ρεύματος… χορεύοντας (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04