search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:51
MENU CLOSE

Απεργία 9 Νοέμβρη: 8 συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Videos)

09.11.2022 18:03
epeisodia-mat-new

Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά το τέλος της πορείας με αφορμή την πανελλαδική απεργία κατά της ακρίβειας.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας -μεταξύ άλλων- την κατηγορία της διατάραξης.

Τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης ξέσπασαν στις 12.30 πλησίον της Ρωμαϊκής Αγοράς, όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

Ακολούθησε η χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων από τους αστυνομικούς, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε κυνηγητό στα στενά της Φιλίππου, στην πλατεία Δικαστηρίων με τα επεισόδια να λήγουν στην οδό Εγνατία.

Αστυνομικοί της ομάδα ΔΡΑΣΗ κατάφεραν να εντοπίσουν οκτώ νεαρούς που κρίθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή στα επεισόδια και πλησίασαν για να τους ελέγξουν. Στη θέα των αστυνομικών τα άτομα μπήκαν τρέχοντας σε δύο εμπορικά καταστήματα της οδού Εγνατία προκειμένου να διαφύγουν, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν μέσα στα μαγαζιά και να προχωρήσουν στη σύλληψή τους.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 9 Νοέμβρη: Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις – Ηχηρό μήνυμα κατά της ακρίβειας από χιλιάδες διαδηλωτές (Videos)

Απεργία 9 Νοέμβρη: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα (photos/videos)

«Παραλύει» η Αθήνα από τα ξημερώματα: Χωρίς Μετρό, Λεωφορεία και Τρόλεϊ – Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:48