search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:28
MENU CLOSE

Μαξίμου: Χαμόγελα για τον Τζον Φέτερμαν που κέρδισε τον «εκλεκτό του Ερντογάν»

10.11.2022 06:00
faterman_new

Χαμόγελα ανακούφισης γέμισε το Μέγαρο Μαξίμου μετά την εκλογή του Τζον Φέτερμαν στην Πενσιλβάνια. Νίκη που έθεσε στην άκρη τον εκλεκτό του Ερντογάν, Μεχμέτ Οζ.

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς από την σύνθεση της Γερουσίας εξαρτάται και η στάση των ΗΠΑ για τα τουρκικά f-16. Στην Πενσιλβάνια όλα έδειχναν ότι θα κέρδιζε ο γιατρός, φίλος του Ερντογάν Μεχμέτ Οζ. Πράγμα που θα άλλαξε τις ισορροπίες στην Γερουσία.

Όπως αναφέρει το CNN, η επικράτηση του Φέτερμαν στην Πενσιλβάνια δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς σε όλη την προεκλογική περίοδο, ο αντίπαλός του Μεχμέτ Οζ είχε σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Στην Ελλάδα μάλιστα, είχαν προεξοφλήσει ότι νικητής θα ήταν ο Ρεπουμπλικάνος «φίλος του Ερντογάν» γι’ αυτό και σχεδίαζαν την επόμενη μέρα.

Το σημαντικό για την Ελλάδα είναι να διατηρήσουν οι Δημοκρατικοί τον έλεγχο της Γερουσίας. Όπως όλα δείχνουν ο έλεγχος της Γερουσίας εξελίσσεται σε θρίλερ καθώς οι Δημοκρατικοί πήγαν καλύτερα από το αναμενόμενο και ο έλεγχος της Γερουσίας εξαρτάται από τα εκλογικά αποτελέσματα στην Αριζόνα, τη Τζόρτζια και τη Νεβάδα, όπου η καταμέτρηση θα αργήσει να ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Αμυντικών Υποθέσεων της Γερουσίας ήταν αυτή που «μπλόκαρε» τα τουρκικά f-16.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Η σχέση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Μιχάλη Κατρίνη και τα μηνύματα σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο

Άδωνις Γεωργιάδης: Έσβησε κεράκια με την οικογένειά του και τον… Αντώνη Ρέμο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 10:28