search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:49
MENU CLOSE

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Θρήνος για τα θύματα, ανάμεσα τους τρία παιδιά – Νέο βίντεο ντοκουμέντο με την ύποπτη (photos/videos)

14.11.2022 09:29
tourkia_ekrixi_thimata

Ο Γιοσούφ Μεϊντάν και η – 3 ετων – κόρη του Εκρίν ζούσαν στα Άδανα. Όταν αποφάσιζαν να πάνε μια εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη δεν φαντάζονταν ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία τους  

Το μικρό κορίτσι μαζί με τον πατέρα του είναι ανάμεσα στους νεκρούς από την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής από την οποία συνολικά σκοτώθηκαν 6 άνθρωποι και άλλοι 81 τραυματίστηκαν.

Ο Γιοσούφ, εργαζόταν στο υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικιών Υπηρεσιών της Τουρκίας.

Η υπουργός Οικογένειας  Derya Yanik δήλωσε συγκλονισμένη από το γεγονός. Είπε συγκεκριμένα: «Αυτή η προδοτική επίθεση σκότωσε έναν πατέρα και την κόρη του.

Ως κράτος, στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες των αδελφών μας που έχασαν τη ζωή τους και στους τραυματίες μας με όλες μας τις δυνάμεις. Κανένα κακό επίκεντρο δεν θα μπορέσει να διαταράξει την ενότητα και την αλληλεγγύη μας».

Η μικρή Εκρίν δεν ήταν το μοναδικό παιδί που έχασε τη ζωή του από την έκρηξη.   

Ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης άλλα δυο κορίτσια, ένα 9χρονο και ένα 15χρονο.

 Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις από τους νεκρούς έχασαν τη ζωή τους στο σημείο της έκρηξης ενώ οι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν.

Όσον αφορά τους 81 τραυματίες ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε ότι πέντε βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και άλλων δύο η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή.

Νέο βίντεο-σοκ από την έκρηξη

Ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν από την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη ηρθε στο φως.

Σε αυτό φαίνονται άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι ελάχιστα δευτερόλπετα μετά την έκρηξη. Ανάμεσα τους έτρεχε και η γυναίκα που θεωρείται εκείνη που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό .

22 συλλήψεις ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε σήμερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) για την επίθεση χθες Κυριακή στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης – η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 80 άλλοι – ενώ ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν πάνω από είκοσι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που φέρεται να άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στη λεωφόρο Ιστικλάλ, τον πασίγνωστο πεζόδρομο που ήταν γεμάτος Κωνσταντινουπολίτες και τουρίστες.

«Το πρόσωπο που τοποθέτησε τη βόμβα συνελήφθη. Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη» για την έκρηξη της βόμβας, ανέφερε ο κ. Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα τουρκικά ΜΜΕ.

Συνελήφθησαν επίσης άλλοι 21 ύποπτοι, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας -η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες»– πως βρίσκονταν πίσω από τη χθεσινή επίθεση.

«Εκτιμάμε πως η διαταγή για την επίθεση δόθηκε από το Κομπάνι», είπε ο κ. Σοϊλού.

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη το πρόσωπο που πιστεύεται πως άφησε τη βόμβα (Video/Photo)

Μελάνια Τραμπ: Η δικηγόρος της έγινε πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Σλοβενίας

Η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο ταξίδεψε πρώτη φορά με αεροπλάνο – «Ξήλωσαν» 6 καθίσματα για να χωρέσει (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:46