search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:38
MENU CLOSE

Επανέρχεται η Θεανώ Φωτίου για τις υποκλοπές: Καμία διαστρέβλωση δεν θα τους σώσει

15.11.2022 18:18
fotiou_25322_new

«Ανεξαρτήτως τι κατάλαβε από τα λεγόμενα μου σήμερα σε Επιτροπή της Βουλής και τι προβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, η αλήθεια είναι η εξής: Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό. Αποτελεί πληγή για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Θεανώ Φωτίου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αναπληρώτρια τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, μετά τη δήλωση στη Βουλή ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών συνδέεται με το πού πάνε τα 72 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ.

«Το καθεστώς Μητσοτάκη διασπαθίζει αδιαφανώς το δημόσιο χρήμα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης σε ημέτερους. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος. Καμία διαστρέβλωση δε θα τους σώσει από το να λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στη Βουλή, το ζήτημα των υποκλοπών, βρέθηκε στο επίκεντρο κοινοβουλευτικής «αντιμαχίας» μεταξύ της κ. Φωτίου και του Άδωνι Γεωργιάδη, στο περιθώριο της συζήτησης του σχεδίου νόμου με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη Οδηγία για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, με την πολιτική της, έχει επιδεινωθεί η θέση των ΑμεΑ, κατήγγειλε ότι τα υπουργεία «μοιράζουν τα χρήματα» σε ημετέρους, με αποτέλεσμα μάλιστα τη δυσαρέσκεια επιχειρηματιών που σήμερα αποκαλύπτουν τα σκάνδαλα των υποκλοπών «ένα παρά ένα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, απάντησε λέγοντας ότι ακριβώς επειδή τα χρήματα δόθηκαν όχι όπως ήθελαν οι επιχειρηματίες, η κυβέρνηση βάλλεται από αυτούς.

«Κυρία Φωτίου, μόνο ευχαριστίες μπορώ να σας δώσω. Ακούσατε τι είπε προηγουμένως η κυρία Φωτίου. Ότι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράσαμε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ και επειδή δεν είναι αυτοί ευχαριστημένοι, γι΄αυτό βγάζουν τα λεγόμενα σκάνδαλα των υποκλοπών», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και συνέχισε: «Κυρία Φωτίου, μόλις επιβεβαιώσατε όλη τη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πολιτική μας Επιτροπή. Και μόλις ακυρώσατε όλη την προπαγάνδα ότι εμείς κάναμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης για τους μεγάλους επιχειρηματίες. Και τα δύο, ευχαριστούμε πολύ κυρία Φωτίου, τα ακυρώνετε με αυτό το επιχείρημα. Αφού οι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι με το πώς μοιράζονται τα λεφτά, γιατί πράγματι δεν φτιάξαμε τα Ταμεία, όπως τα θέλανε οι μεγάλοι επιχειρηματίες, αλλά όπως τα ήθελε η αγορά και ο κόσμος, άρα καλά κάναμε τη δουλειά μας και κακώς μας κατηγορείτε. Και αφού οι μεγάλοι επιχειρηματίες βγάζουν όλα αυτά τα σκάνδαλα, επειδή είναι δυσαρεστημένοι με το πώς μοιράζουμε τα λεφτά, άρα δεν υπάρχουν και σκάνδαλα αλλά τα βγάζουν για τα κάνουν τη δουλειά τους. Άρα δια χειλέων βουλευτού και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει και το θέμα των υποκλοπών και του πώς μοιράζονται τα λεφτά.

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Σε πείσμα των tsipronomics, τα στοιχεία τον διαψεύδουν πανηγυρικά

Σέρρες: Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση- «Έχει ταξική μεροληψία εις βάρος των εργαζομένων και υπέρ των ισχυρών» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:30