search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:47
MENU CLOSE

Κόντρα Τσακαλώτου – Γεωργιάδη: «Θα προτάξει τα στήθη του ο Μητσοτάκης για να προστατεύσει την κοινωνία από τα συμφέροντα;»

16.11.2022 18:55
tsakalotos new

Πολιτική σύγκρουση είχαν στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση για την ακρίβεια και τις υποκλοπές.

«Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που θα προτάξει τα στήθη του για να προστατεύσει την κοινωνία από τα συμφέροντα; Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι οι πολιτικές της ΝΔ μπορούν να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας και την στεγαστική κρίση; Υπάρχει κανείς εκτός από τη ΝΔ που εξακολουθεί να πιστεύει ότι αρκεί να ενισχύσεις τους πλούσιους για να έρθει, κάποια στιγμή, ανάπτυξη και ευημερία και σε όλους τους υπόλοιπους;» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

«Είναι και (ζήτημα) οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας το θέμα των υποκλοπών, όχι μόνο δημοκρατίας, για το πως πρέπει να ξοδευτεί το δημόσιο χρήμα», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Όταν δεν μπορείτε να τους υποστηρίξετε όλους, δημιουργούνται μικροπροβληματάκια, αλλά κάνετε ό,τι μπορείτε».

Τα λεγόμενα του πρώην υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του Αδώνι Γεωργιάδη, ο οποίος απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενο στη χθεσινή ομιλία της Θεανώς Φωτίου σημείωσε: «Είπε ενώπιον του ελληνικού λαού ότι ο λόγος που ολιγάρχες, τα συμφέροντα, χτυπούν την κυβέρνηση είναι γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι με τη μοιρασιά».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι υπάρχει κρίση δημοκρατίας λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών. «Αν μου πείτε ότι η λίστα Βαξεβάνη είναι κρίση δημοκρατίας, υιοθετείτε τι λέει το καφενείο, γιατί απόδειξη περί σύνδεσης Μητσοτάκη με λίστες ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αναφέρθηκε στις δηλώσεις Ματζουράνη αλλά και στην υπόθεση της Novartis όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, έστησε στη Βουλή κάλπες για 10 πολιτικά πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια αθωώθηκαν.

«Αν δεν ξέρετε γιατί έχουμε κρίση δημοκρατίας, σας λέω ότι δημοκρατία δεν είναι ο διαγωνισμός μεταξύ των ολιγαρχών. Δημοκρατία δεν είναι να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί και πολιτικοί αντίπαλοι. Δημοκρατία δεν είναι να στήνονται επιτροπές για να καλυφθεί η πραγματικότητα. Η δημοκρατία είναι κάτι πολύ περισσότερο», είπε και διερωτήθηκε: «Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που θα προτάξει τα στήθη του για να προστατεύσει την κοινωνία από τα συμφέροντα

Διαβάστε επίσης:

Οργισμένη αντίδραση ΑΔΑΕ για το νομοσχέδιο που αφορά τις παρακολουθήσεις: «Πρόκειται για θεσμική παράλειψη»

Βουλή: Άρση της ασυλίας του Κλέωνα Γρηγοριάδη – Είχε μηνυθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο – Η αντίδραση Βαρουφάκη

«….Πριν σβήσουν τα Φώτα….» – Το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 09:46