search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:40
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για καταγγελίες στον «Συνήγορο του Πολίτη» – Μαρτυρία-σοκ για ασέλγεια

17.11.2022 16:03
kivotos_new

Μια σειρά καταγγελιών που έφθασε στην Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» για τα όσα συμβαίνουν στην «Κιβωτό του Κόσμου» μεταξύ των οποίων ασέλγειες και κακοποιήσεις ανηλίκων διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Εισαγγελία με τη σειρά της διέταξε προκαταρκτική εξέταση που την ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα, χθες ένα παιδί επισκέφτηκε και έδωσε κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και κατήγγειλε ότι πρόσωπο που υπηρετεί στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, ασελγούσε από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

Επιπλέον, του συμπεριφερόταν με υποτιμητικό και εξευτελιστικό τρόπο, τον υποχρέωσε να σταματήσει το σχολείο, να εργάζεται και στην ουσία, όπως λέει, τον εξεβίαζε να μη μιλήσει για να τον έχει πάντα κοντά του, διαφορετικά θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας του και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός του.

Το χρονικό διάστημα που βίωσε σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του, την κακοποίηση και την παρενόχληση από τον συγκεκριμένο άνδρα, ξεκίνησε όταν ήταν ανήλικος.

Το άκρως ανησυχητικό που δίνει άλλη διάσταση στις έρευνες και αν αποδειχθεί θα προκαλέσει σοκ στην κοινωνία είναι ότι το παιδί θεωρεί βέβαιο πως ο καταγγελλόμενος παρενοχλούσε σεξουαλικά και άλλα παιδιά μικρότερης ηλικίας τα οποία αναφέρει στην κατάθεση του με τα ονόματα τους.

Σύμφωνα με τις αναφορές των αρμοδίων υπηρεσιών, όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Έτσι «διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας, προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, της “κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη από οικείο, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση” και της “σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ έξακολούθηση” που φέρεται να τελέστηκαν ή να τελούνται σε βάρος ανηλίκων φιλοξενούμενων στις δομές της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Κιβωτός του Κόσμου” με έδρα την οδό Ζηνοδώρου στον Κολωνό και συγκεκριμένα στις δομές της Αθήνας, Πειραιά, Χίου, Πωγωνιανής Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας ύστερα άπο έγγραφη αναφορά – καταγγελία που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Πολίτη” στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών”.

Διαβάστε επίσης:

Πολυτεχνείο: Δεκαεπτά προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας

Πολυτεχνείο: Σε εξέλιξη η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία (Photos)

Συναγερμός για τη κακοκαιρία: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και έντονα φαινόμενα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:34