search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:33
MENU CLOSE

Όλγα Κεφαλογιάννη: Επίκαιρη ερώτηση σε Μενδώνη και Χατζηδάκη

18.11.2022 20:32
olga kefalogianni new

Στη Βουλή φέρνει δύο υπουργούς της κυβέρνησης η Όλγα Κεφαλογιάννη με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με τη σωτηρία των ιστορικών χειμερινών κινηματογράφων της Αθήνας, Άστορ, Ιντεάλ και Αελλώ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού αναφορικά με «το ζήτημα της συρρίκνωσης του αριθμού των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου της Αθήνας, τάση η οποία επιταχύνθηκε μετά την πανδημία».

Όπως επισημαίνει η κ. Κεφαλογιάννη, «οι ιστορικοί κινηματογράφοι αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της ταυτότητας της πόλης» και ότι η «διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και του κτιριακού αλλά και πολιτιστικού αποθέματος θα πρέπει να θεωρείται ένα στοιχείο που εμπλουτίζει την καθημερινότητα των πολιτών».

Επιπλέον, η ίδια καλεί τους υπουργούς να απαντήσουν εάν πρόκειται να λάβουν μέτρα για την προστασία των κινηματογράφων του κέντρου της Αθήνας και εάν θα κάνουν κάτι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του  Άστορ, του Ιντεάλ και του Αελλώ.

Διαβάστε επίσης:

Αλαλούμ με τη γραμμή 3 του μετρό – Για επικίνδυνες παραβιάσεις του πρωτοκόλλου ασφαλείας μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

KKE για υποκλοπές: «Στάχτη στα μάτια του κόσμου» το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

Καβγάς Λιακούλη – Μαρκόπουλου στην ΕΡΤ: Δεν υπήρξε χειροδικία, αλλά χυδαία επίθεση, λέει η βουλευτής – Τι απαντά ο κ. Μαρκόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:33