search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:11
MENU CLOSE

Δεν είναι «όλοι εναντίον» της Ρωσίας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2256
17/11/2022
19.11.2022 06:00
kremlino

Στον (δυτικό) μικρόκοσμό μας (Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Ωκεανία) καλλιεργείται με επιμέλεια (από τα media) η άποψη ότι «όλος ο κόσμος είναι εναντίον» της Ρωσίας και του αιμοσταγούς (ενίοτε και ανισόρροπου) δικτάτορα Πούτιν.

Όπως αποδεικνύεται ωστόσο, δεν είναι όλος ο κόσμος – ούτε καν τα πλουσιότερα τμήματά του – κατά της Ρωσίας.

Μια ακόμη απόδειξη περί αυτού προέκυψε την περασμένη Τετάρτη κατά τη σύνοδο των πλουσιότερων 20 κρατών (G-20) καθώς έξι από αυτές (Κίνα, Ινδονησία, Ινδία, Βραζιλία, Σαουδική Αραβία και Νότιος Αφρική) δεν υπέγραψαν το κείμενο συμπερασμάτων όπου ρητά εκφραζόταν η καταδίκη της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία των G20 δεν υπήρξε αναμνηστική φωτογραφία των ηγετών.

Βέβαια, οι περισσότερες χώρες που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας έβαλαν την υπογραφή τους σε ανακοινωθέν που καταδικάζει με σφοδρότητα τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία ακολουθώντας – ως γνήσιοι υποτελείς – πειθήνια την αμερικανική «αυτοκρατορία» σε έναν δρόμο που οδηγεί (τους υποτελείς) στην ενεργειακή καταστροφή.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Αλλάζουν τα πάντα στην νεολαία του κόμματος – Οι σκέψεις Ανδρουλάκη 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι βουλευτές που προηγούνται στην Θεσσαλονίκη – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση 

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ειρωνική ανάρτηση μετά την προσωπική επίθεση στον Τσίπρα – Σκληρή απάντηση Καλπάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50