search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:00
MENU CLOSE

Πιερρακάκης: «Στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένειά μου» – Η απάντηση στο πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών»

19.11.2022 11:33
Pierrakakis_new

Με ανάρτησή του στα social media απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τις παρακολουθήσεις.

Η εφημερίδα που κυκλοφορεί με τίτλο: «Ο Γαλάζιος αδελφός λειτουργεί από το 2013;», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στο πρωτοσέλιδό της: «Πώς υπουργός έσωσε την οικογένειά του στο Μάτι με τη βοήθεια του συστήματος».

Απαντώντας στο ρεπορτάζ της εφημερίδας -που δεν τον κατονομάζει, αλλά τον φωτογραφίζει πέραν αμφιβολιών, ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε στο Facebook:

«Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών:

Τον Ιούλιο του 2018 στα τραγικά γεγονότα στο Μάτι παραλίγο να χάσω την οικογένεια μου ενώ βρισκόμουν σε επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

Η διάσωση τους, όπως και εκατοντάδων άλλων ανθρώπων, έγινε από το λιμενικό και τα στελέχη του, καθώς και από κατοίκους της περιοχής, που υπερέβησαν εαυτούς εκείνη την ημέρα και στους οποίους θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες. Ήταν η δυσκολότερη στιγμή της ζωής μας.

Η Εφημερίδα των Συντακτών επιλέγει να αναφερθεί σε μια ιδιωτική και βαθιά τραυματική στιγμή για την οποία η οικογένεια μου και εγώ δεν έχουμε δημοσίως κάνει λόγο μέχρι σήμερα και αντί για οτιδήποτε άλλο, να τη… συνδέσει με την υπόθεση του παράνομου λογισμικού! Τα πράγματα αυτά είναι προφανές πως δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα παρά μόνο με κακογραμμένη επιστημονική φαντασία και κατασκοπευτική λογοτεχνία. Και αποκτούν πλέον χαρακτήρα προσωπικής εμμονής.

Το δημοσίευμα προσβάλλει ηθικά τη σύζυγο μου και τη μητέρα της, καθώς και τα στελέχη του λιμενικού και τους απλούς πολίτες που κατάφεραν να σώσουν τρία μικρά παιδιά μέσα από τις φλόγες.

Κυρίως, όμως, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αυτής της καταστροφής και τις οικογένειες τους».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Χωρίς να κατονομάζει τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της: «Πριν από λίγες μέρες, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Βήμα”, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έγραφε:” Είναι εντυπωσιακό πως οι σχέσεις αυτές φαίνεται να ενδυναμώθηκαν με επίκληση ότι ο Λαβράνος με τις τεχνικές δυνατότητες των συστημάτων που ήλεγχε εντόπισε με κινηματογραφικό όσο και παράδοξο τρόπο στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 συγγενείς στελέχους του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ακολούθως φέρεται να τους οδήγησε μέσω… αλλοδαπής συνοδοιπόρους τους στη σωτηρία“».

»Το συγκεκριμένο στέλεχος» – συνεχίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη ασφαλείς πληροφορίες- «δεν είναι άλλο από σημερινό υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος στην εν λόγω τραγωδία παραλίγο να χάσει την οικογένειά του (σύζυγο, τρία παιδιά και την πεθερά του). Οι ίδιες φωτογραφίες λένε πως η διάσωση έγινε μέσω του στίγματος που κατέγραφε το λογισμικό».

Διαβάστε επίσης:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Πληρωμένη» απάντηση σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου για τον ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ: O νέος σύμμαχος της Ελλάδας και της Κύπρου στο Κογκρέσο (Video)

Όλγα Κεφαλογιάννη: Επίκαιρη ερώτηση σε Μενδώνη και Χατζηδάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10