search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 05:33
MENU CLOSE

Το ΝΑΤΟ δεν θέλει την κλιμάκωση

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2256
2256
19.11.2022 06:00
poland-sinora-new

Η πτώση πυραύλων το βράδυ της Τρίτης σε περιοχή της Πολωνίας, εκτός του ότι «πάγωσε» το σύμπαν, ίσως και να μας έδειξε τη διάθεση πολλών ισχυρών μελών του ΝΑΤΟ να μπουν σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Τις πρώτες ώρες του περιστατικού κάποιοι, εκτός από την ενεργοποίηση του άρθρου 4 της Συμμαχίας (διπλωματική κινητοποίηση), άρχισαν να κάνουν λόγο και για το άρθρο 5, σύμφωνα με το οποίο επίθεση σε χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ θεωρείται επίθεση εναντίον ολόκληρης της Συμμαχίας.

Ωστόσο οι περισσότεροι ηγέτες των χωρών – μελών, προεξάρχοντος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κάλεσαν σε αυτοσυγκράτηση και ζήτησαν ψυχραιμία μέχρις ότου διακριβωθεί από πού έφυγαν οι πύραυλοι που έπεσαν στην Πολωνία (τελικά φαίνεται ότι προέρχονται από την ουκρανική αεράμυνα).

Όπερ σημαίνει ότι, με εξαίρεση κάποιους «θερμοκέφαλους», ουδείς εντός του ΝΑΤΟ δείχνει διάθεση να κλιμακώσει τα πράγματα με τη Ρωσία και ότι για την ώρα οι πιο ψύχραιμες φωνές υπερισχύουν των πιο «επιθετικών» μελών της Συμμαχίας.

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: «Μνημείο συσκότισης και διαστρέβλωσης της αλήθειας οι δηλώσεις Οικονόμου»

Νικόλ Μαλλιωτάκης: Θα συνεχιστεί η αντίθεση στο Κογκρέσο για τα τουρκικά F-16

Κόντρα Τσακαλώτου – Γεωργιάδη: «Θα προτάξει τα στήθη του ο Μητσοτάκης για να προστατεύσει την κοινωνία από τα συμφέροντα;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50