search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:32
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για Κολοβού: «Η κυβέρνηση δουλεύει για τους Πάτσηδες»

21.11.2022 13:21
kolovou_syriza_new

Ψηλά σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των πλειστηριασμών με αφορμή τη σημερινή επεισοδιακή έξωση -που σταμάτησε προσωρινά- της κατοικίας της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, μετά από εισβολή της αστυνομίας και του δικαστικού επιμελητή.

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για «κυβέρνηση των Πάτσηδων» σχολιάζοντας τον εκπλειστηριασμό του ακινήτου της δημοσιογράφου για το χρέος των 15.000 ευρώ, αλλά και τον βίαιο τρόπο εκτέλεσης της απόφασης, με σπάσιμο της πόρτας στις 7 το πρωί.

Η Όλγα Γεροβασίλη που βρέθηκε στο σημείο, όπως και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης, γνωστοί και φίλοι της δημοσιογράφου, σε ένδειξη συμπαράστασης, δήλωσε:

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ. Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των “Πάτσηδων”, την εποχή που τα “κοράκια” έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου. Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως, ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε:

«Μία συνταξιούχος δημοσιογράφος χάνει το σπίτι της για χρέη 15.000. Αστυνομία σπάει πόρτες και μπουκάρει ξημερώματα. Πολιτικές επιλογές μιας κυβέρνησης που δουλεύει για τους “Πάτσηδες” και της οποίας το Υπουργικό Συμβούλιο χρωστάει στις τράπεζες πάνω 12 εκ. Το καθεστώς Μητσοτάκη είναι καθεστώς λεηλασίας των πολιτών».

Επίσης, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης, με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε:

«Οι σημερινές θλιβερές σκηνές στο σπίτι της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού αποκαλύπτουν τα καθημερινά δράματα της ελληνικής κοινωνίας: αστυνομικές δυνάμεις επιβάλλουν την έξωση ανθρώπων. Η κοινωνία πληρώνει τον λογαριασμό της αντικοινωνικής πολιτικής της ΝΔ. Η κυβέρνηση που εν μέσω κορονοϊου ψήφισε πλήρη απώλεια προστασίας κύριας κατοικίας, που με την πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας οδηγεί την κοινωνία σε φτωχοποίηση, τώρα προχωρά στο επόμενο στάδιο: ωμή καταστολή. Δεν πάει άλλο. Σε μια οικονομία με 4.200.000 οφειλέτες και 700.000 ακίνητα προς εκποίηση, η πολιτική αυτή ισοδυναμεί με κοινωνική καταστροφή. Δεν θα επιτρέψουμε η ταπείνωση και ο εξευτελισμός να είναι η νέα “κανονικότητα”. Πολιτική αλλαγή τώρα, για μια νέα αρχή για τη χώρα».

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για να απεγκλωβιστεί – Όλο το χρονοδιάγραμμα

Ανάρτηση Μητσοτάκη για το κυβερνητικό έργο: Τα 17 σημεία που επισήμανε

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42