search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:24
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Πολύωρη κατάθεση Βαξεβάνη στην Εισαγγελία – Κατέθεσε στοιχεία (Video)

22.11.2022 16:56
vaxevanis

Πολύωρη κατάθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου, που ερευνά από κοινού με τον συνάδελφο της Κώστα Σπυρόπουλο, τις καταγγελίες για εκτεταμένες παρακολουθήσεις επικοινωνιών προσώπων από την πολιτική και την οικονομική ζωή της χώρας, έδωσε ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης.

Ο εκδότης, η εφημερίδα του οποίου εδώ και τρεις βδομάδες παραθέτει στοιχεία και λίστες προσώπων που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τέθηκαν υπό παρακολούθηση κυρίως μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, μετέβη στο εισαγγελικό γραφείο στις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του και υπεύθυνο του Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μαντζουράνη.

Η κατάθεση του κ. Βαξεβάνη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε στην εισαγγελική λειτουργό απαντήσεις και στοιχεία για όσα έχουν δημοσιευθεί σχετικά με τις υποκλοπές.

Αποχωρώντας από την Εισαγγελία ο κ. Βαξεβάνης δήλωσε: «Σε πρώτη δόση κατέθεσα στοιχεία επί πέντε ώρες. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι από τον Ιούλιο 2022, πριν γίνει γνωστό ότι παρακολουθείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, έφυγαν πενήντα και πλέον πρόσωπα από την ΕΥΠ τα οποία τώρα επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. Γιατί επέστρεψαν; Αυτοί είναι ο πυρήνας και αυτούς πρέπει να ψάξουν». 

Προσερχόμενος στην Εισαγγελία, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento προχώρησε σε δηλώσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ:

«Όπως βλέπετε υπήρχε λόγος που ζήτησα να καταθέσω σήμερα. Αποκάλυψαν την Κυριακή το Documento και το Βήμα ότι όλο αυτό το σύστημα παρακολουθήσεων είτε λεγόταν Predator είτε ΕΥΠ είχε άμεση σχέση με την ΕΥΠ, με το ΚΕΤΥΑΚ στην Αγία Παρασκευή που δούλευαν αποσπασμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις και φυγαδεύτηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων.

Το Documento επίσης αποκάλυψε ότι όλο αυτό το σύστημα από τον Μάρτιο του 2021 στήθηκε από μία ομάδα Ισραηλινών, πολλοί εκ των οποίων επίλεκτα μέλη της ομάδας κατασκοπείας Unit-81 στο Ισραήλ. Ήρθαν εδώ έστησαν μέσω της Intellexa το σύστημα παρακολουθήσεων το πέρασαν στα χέρια της ΕΥΠ, που το χρησιμοποίησε και το χειρίστηκε με μία ομάδα αστυνομικών από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ενημέρωνε το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά και τόσο αδιαμφισβήτητα».

Διαβάστε επίσης:

Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων 2022: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στην Αθήνα

Κορονοϊός: 147 θάνατοι και 53.800 κρούσματα σε μία εβδομάδα

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Ο οδηγός πάτησε την 21χρονη δύο φορές πριν εξαφανιστεί» – Τι δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:24