search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 05:02
MENU CLOSE

Μουντιάλ 2022: Η διορατική… βίδρα που πρόβλεψε το χτύπημα των «Σαμουράι» (Photos/Video)

23.11.2022 18:18
JAPAN

Νίκη – έκπληξη; Όχι! Την ιστορική νίκη της Ιαπωνίας επί της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο την είχε προβλέψει ο Taiyo, η βίδρα που μπορεί να προβλέπει τα αποτελέσματα των αγώνων.

Ο Taiyo κράτησε μία μικρή μπάλα ποδοσφαίρου στα χέρια και έχοντας μπροστά του τρεις κουβάδες – έναν με την ιαπωνική, έναν με τη γερμανική σημαία κι έναν άλλο για το ισόπαλο αποτέλεσμα- κινήθηκε με σιγουριά προς τον κουβά με την ιαπωνική σημαία. Η πρόβλεψη ήταν ξεκάθαρη: νίκη της Ιαπωνίας. Όπερ και εγένετο, παρόλο που μόνο ένας τρελός θα στοιχημάτιζε υπέρ της Ιαπωνίας.

Για την ιστορία, η βίδρα που προβλέπει τα αποτελέσματα των αγώνων ζει στο πάρκο θαλάσσιας ζωής Maxell Aqua Park Shinagawa, στο Τόκιο.

Δεν ήταν το ίδιο επιτυχής η πρόβλεψη ενός χταποδιού, του Rabio, που επίσης έχει «επιστρατευτεί» για να προβλέπει τα αποτελέσματα των αγώνων.

Ο Rabio έδειξε νίκη της Γερμανίας, στον αγώνα με τους Ιάπωνες, αλλά έστειλε ένα άλλο πιο ενδιαφέρον μήνυμα: ότι η εθνική ομάδα της Ιαπωνίας θα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση των αγώνων.

Το χταπόδι, που το ψάρεψε ο Κίμιο Άμπε ανοιχτά του Χοκάιντο τοποθετήθηκε σε μια μικρή πισίνα που ήταν χωρισμένη στα τρία. Σε κάθε μία από τις τρεις πλευρές βρισκόταν ένα ξύλινο κουτί – ένα με την σημαία της Ιαπωνίας, άλλο με την σημαία της Γερμανίας και ένα κουτί για την ισοπαλία. Ο Rabio κινήθηκε στην αρχή προς το κουτί με την ιαπωνική σημαία, αλλά τελικά κατέληξε σε εκείνο με τη γερμανική. Προφανώς έκανε λάθος πρόβλεψη.

Αλλά στην επόμενη αντίστοιχη πισίνα, όπου ο Rabio κλήθηκε να προβλέψει τον νικητή του αγώνα Ιαπωνίας- Κόστα Ρίκα, δεν είχε καμία αμφιβολία και κινήθηκε προς την ιαπωνική πλευρά. Για τον αγώνα Ιαπωνίας- Ισπανίας, ο Rabio είδε ισοπαλία.

Αν αποδειχτεί σωστή η πρόβλεψη του χταποδιού, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο ματς, τότε η εθνική Ιαπωνίας θα είναι από τις εκπλήξεις του Παγκοσμίου Κυπέλου και θα περάσει στην επόμενη φάση πανηγυρικά.

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2022: Με κλειστά στόματα φωτογραφήθηκαν οι παίκτες της Γερμανίας (Photos)

«Συναινετικό διαζύγιο» Ρονάλντο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αποχωρεί άμεσα από την ομάδα

Μουντιάλ 2022: Προέβλεψε το 2-1 της Σαουδικής Αραβίας με την Αργεντινή και… βγήκε πλουσιότερος κατά 1.600 λίρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24