Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Αέρινη και απολαυστική μους που ετοιμάζεται πανεύκολα με λίγα υλικά, σε 5 λεπτά και θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του καφέ.
Μπορεί να στηθεί μέσα σε ποτήρια και σαν επιδόρπιο τιραμισού, βάζοντας τριμμένο μπισκότο ή βρεγμένα σαβαγιάρ ενδιάμεσα και σχηματίζοντας στρώσεις.
21 γραμμάρια σκόνη στιγμιαίου καφέ
30 ml βραστό νερό
35 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
250 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1. Σε μια κούπα ανακατέψτε τον στιγμιαίο καφέ, τη ζάχαρη και το βραστό νερό μέχρι να γίνουν κρέμα. Αν επιθυμείτε προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας.
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το ηλεκτρικό μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει σε σαντιγί και να σχηματιστούν κορυφές.
3. Με μια σπάτουλα διπλώστε αργά και προσεκτικά την σαντιγί στο μίγμα της μόκας, προσέχοντας να παραμείνει αέρινο το αποτέλεσμα.
4. Μοιράστε το μίγμα σε ποτήρια και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον μισή ώρα.
5. Λίγο πριν το σερβίρισμα, διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα, τρούφα, κόκκους καφέ ή πασπαλίστε με σκόνη κακάο και απολαύστε!!!
Διαβάστε επίσης:
Κατσαμάκι, η σαρακατσάνικη πολέντα της φτωχικής κουζίνας
Μαλακά και μαστιχωτά μπισκότα με τζίντζερ και γιορτινά αρώματα
Κοτόπουλο καθιστό στη μπύρα (στο φούρνο, στα κάρβουνα ή στο γκάζι)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.