search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:28
MENU CLOSE

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023» (Video)

26.11.2022 12:48
mitsotakis-politiki-epitropi-11-1-new

Το μήνυμα ότι τα πράγματα είναι κρίσιμα και ότι τα επιτεύγματα της κυβέρνησης μπορούν να ανατραπούν από τις επερχόμενες εκλογές έστειλε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της επίσκεψής του το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα, θα έλεγα, καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη ΝΔ πρώτη και αυτοδύναμη».

Ωστόσο, στο πλαίσιο του εκλογικού διλήμματος πουν θέτει εδώ ο καιρό, σημείωσε ότι «τίποτα από αυτά που έχουμε πετύχει δεν είναι δεδομένο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η πορεία την οποία έχουμε χαράξει, με μια λάθος επιλογή στην κάλπη μπορεί να αντιστραφεί και όλα όσα έχουμε χτίσει να γκρεμιστούν. Το είδαμε, εξάλλου, την προηγούμενη τετραετία. Αλλά, φίλες και φίλοι, τα διλήμματα των εκλογών πια είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα: θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά και ψηλά ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που έχουμε ξεχάσει;».

Ο πρωθυπουργός σε παρόμοιο ύφος είπε ότι «ο προοδευτισμός και η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποδεικνύονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Και αναρωτιέμαι πόσο προοδευτικοί και πόσο ευαίσθητοι ήταν όλοι αυτοί που μόνο φόρους αύξαναν και διέλυσαν τη μεσαία τάξη. Αύξησαν την ανεργία και επιβάρυναν τελικά τους πιο αδύναμους».

«Κρίσιμα τα πράγματα»

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα. Η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την πολύ μεγάλη πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει. Ξέρω όμως ταυτόχρονα ότι έχουμε μεγάλες δυσκολίες. Και αυτό το οποίο ζητώ από τα στελέχη μας κυρίως, από τους Υπουργούς μας, από τους βουλευτές μας, θέλω να είμαστε σεμνοί στη συμπεριφορά μας. Να αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος έχει δυσκολίες και να περνάμε το μήνυμα ότι προσπαθούμε».

Επιτιθέμενος, δε, στην αντιπολίτευση, τόνισε ότι «αυτό ζητώ από τα στελέχη μας, από τις τοπικές μας οργανώσεις, να το παρουσιάζουμε, να το εξηγούμε στους πολίτες για να τους πείσουμε όχι με ακρότητες, όχι με φωνές, όχι με πόλωση, αλλά με επιχειρήματα. Ξέρετε, αυτοί οι οποίοι καταφεύγουν στην πόλωση, στον λαϊκισμό, στις ακρότητες, στις θεωρίες συνωμοσίας είναι κατά κανόνα αυτοί που δεν έχουν να μιλήσουν καθόλου και να πουν τίποτα στους πολίτες για τα πραγματικά τους προβλήματα. Αυτό δεν είναι το γήπεδο το δικό μας. Το δικό μας γήπεδο είναι το γήπεδο της επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας και για αυτά ενδιαφέρονται οι πολίτες τελικά».

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρικάκος: «Οι εξιχνιάσεις υποθέσεων βίας κατά των γυναικών ξεπερνούν το 90%»

Κοτζιάς: Κάποιοι και από τις δύο πλευρές προσπαθούν η Συμφωνία των Πρεσπών να αποτύχει

Υποκλοπές: Εκτός Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Κώστας Τζαβάρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 12:28