search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:09
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γρηγόρης Δημητριάδης (Video)

28.11.2022 13:46
epitropi_ypoklopes_new

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στην επιτροπή, που συγκλήθηκε μετά τα κοινά αιτήματα των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, έχουν κληθεί ακόμα για ακρόαση οι επιχειρηματίες Φέρλιξ Μπίτζιος, Γιάννη Λαβράνου και Tal Dilian που φέρεται να εμπλέκονται με τις εταιρείες Krikell και Intellexa σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό Predator και τις παρακολουθήσεις.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης έχει προσέλθει κανονικά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν προσέλθει οι επιχειρηματίες Φέρλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Tal Dilian, οι οποίοι δήλωσαν ότι διαμένουν στο εξωτερικό.

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη και τις προκλήσεις που έχουν αποσταλεί, διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 41Α του ΚτΒ που καθορίζει τον τρόπο ακροάσεων εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στις Επιτροπές της Βουλής.

Η Επιτροπή συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του ΚτΒ που αναφέρει ότι «οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους».

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν κάθεται ήσυχη, μιλά συνεχώς εναντίον μας (Video)

ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζει τις περιοδείες ο Ανδρουλάκης – Εκδήλωση την Πέμπτη για το αυξημένο κόστος ζωής

Τάκης Θεοδωρικάκος: Με τη ΝΔ κανείς δεν είναι μόνος και αβοήθητος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:08