search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:22
MENU CLOSE

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «έμπλεξαν» τον Βενιζέλο στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης – Τι απαντά ο ίδιος

22.11.2022 06:30
venizelos_new

Για οπισθοχώρηση Ανδρουλάκη στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και στις αλλαγές που προχωρά η κυβέρνηση στην ΕΥΠ, έγραψαν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, για να υποστηρίξουν την πληροφορία αυτή, ενέπλεξαν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας πως ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον ενημέρωσε για τις αλλαγές. Σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα Βενιζέλος και Ανδρουλάκης συμφωνούν με τις αλλαγές της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού πραγματοποίησε και ολόκληρη συνέντευξη τύπου για να πει στους πολίτες ότι είναι αντίθετος. Από την άλλη ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε με άρθρο του στην «Καθημερινή».

Ο κ. Βενιζέλος στο άρθρο του ασκεί σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο προβάλλοντας τον ισχυρισμό, ότι δεν συμμορφώνεται με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και τις διατάξεις του Συντάγματος, ιδιαίτερα όσο αφορά την υπερβολικά διασταλτική χρήση του όρου «εθνική ασφάλεια». Επίσης ασκεί ιδιαίτερη κριτική στο γεγονός ότι με βάση το νομοσχέδιο ο Πρόεδρος της Βουλής, καλείται να ασκήσει αρμοδιότητες που συνταγματικά ούτε έχει ούτε μπορεί να αποκτήσει.

Γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο κ. Βενιζέλος για τα πολιτικά πρόσωπα:  Το σχέδιο νόμου αναγνωρίζει ότι πρέπει να ισχύουν ειδικές αυξημένες εγγυήσεις για τα πολιτικά πρόσωπα. Κατασκευάζει όμως μια δικής του επινόησης έννοια πολιτικού προσώπου που υπάγεται στην ειδική εγγύηση της προηγούμενης άδειας του Προέδρου της Βουλής (ΠτΒ). Αυτό μπορεί να φαίνεται εύλογο στον μη νομικό, αν και πρακτικά ο ΠτΒ έρχεται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να πρέπει να εγκρίνει την πιθανή παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ), του Πρωθυπουργού ή αρχηγού κόμματος. Κατά το ισχύον όμως  Σύνταγμα τέτοια αρμοδιότητα ούτε έχει ούτε μπορεί να αποκτήσει ο ΠτΒ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις, ο Πολάκης και στη μέση ο Κοκλώνης

Γαλάζιος βουλευτής πρωταθλητής στην αφηρημάδα

Γιάννης Καλλιάνος: Υποψήφιος διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:22