search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:44
MENU CLOSE

Ο Άδωνις, ο Πολάκης και στη μέση ο Κοκλώνης

20.11.2022 19:08
adwnis_polakis

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη με αφορμή την ένταξη της εταιρείας του Νίκου Κοκλώνη στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του ανέφερε πως «εταιρεία με 4.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο εγκρίνεται να χρηματοδοτηθεί για πρόγραμμα ύψους 9 εκατ. ευρώ».

«Γεια σου ρε Άδωνη, γεια σου ρε Παπαθανάση με τον Αναπτυξιακό σας!!!! «Άλλος με τη βάρκα μας» το καταντήσατε!!!! Πάλι εταιρεία με 4 χιλιάρικα μετοχικό κεφάλαιο εγκρίνεται να χρηματοδοτηθεί για πρόγραμμα ύψους ΕΝΝΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!!! («γνωστού παρουσιαστή» λέει, εγώ σήμερα τον έμαθα, δεν βλέπω εδώ και χρόνια ούτε ως ζάπινγκ τα υποπροϊόντα των λάιφ σταιλ εκπομπών)» έγραψε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην εταιρεία Barkingwell Progress.

Γεωργιάδης: «Κοινώς έγινε ρεζίλι ο Παύλος»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε μέσω Twitter στην ανάρτηση Πολάκη, τονίζοντας πως «το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας “BARKINGWELL PROGRESS” υπήχθη στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων τηρώντας τους όρους και τα κριτήρια του νόμου».

«Ως προς τις νέες κατηγορίες του Πολάκη κατά του κ. Κοκλώνη, τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής: Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS» υπήχθη στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 ν.4399/2016 (Ε’ κύκλος), τηρώντας τους όρους και τα κριτήρια του νόμου. Η ενίσχυση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε ύψος περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 20 νεες θέσεις εργασίας.Η καταβολή της επιχορήγησης εξαρτάται από την υλοποίηση της. Οι όροι και οι προϋποθέσεις (νεοσύστατη εταιρία, χαμηλό μετοχικό κεφάλαιο κλπ) που αναφέρει η καταγγελία, είναι όπως ακριβώς προβλεπόταν στον Νόμο του Σύριζα, τον οποίο και έχει ψηφίσει ο ίδιος ο κ. Πολάκης. Με το νέο νόμο μας αυτά έχουν αφαιρεθεί. Κοινώς έγινε ρεζίλι ο Παύλος!» έγραψε στο Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Το …χακάρισμα και ο Καραμέρος

Η …συζήτηση συνεχίστηκε και ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραμέρο.

Δημοσιεύοντας δύο προηγούμενα ποστ του Υπουργού Ανάπτυξης, ο δημοσιογράφος σχολίασε το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε πως η εταιρία του Νίκου Κοκλώνη θα επιδοτηθεί με 2 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση.

«Αν δεν έχουν χακάρει τον λογαριασμό του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο ίδιος μας ενημερώνει ότι ο παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης (η εταιρία του “Barkingwell Progress”) θα επιδοτηθεί με 2 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», έγραψε στο Twitter ο Γιώργος Καραμέρος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στον δημοσιογράφο πως πρόκειται για «νόμιμη αίτηση» του γνωστού παρουσιαστή, «βάσει νόμου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μάλιστα κύριε Καραμέρε. Εκανε νόμιμη αίτηση βάσει του νόμου Σύριζα πληροί όλες τις προϋποθέσεις αυτού του νόμου. Αρα η απόρριψη του θα ήταν παράνομη και εμείς αλλάξαμε το νόμο μεν και βάλαμε ασφαλιστικές δικλείδες αλλά αυτός πρόλαβε να πάει με τον δικό σας νόμο. Κάποια άλλη απορία;», έγραψε.

Νίκος Κοκλώνης: «Αντί να ακούω μπράβο, τα ακούω κιόλας»

Το ζήτημα της χρηματοδότησης δεν έμεινε ασχολίαστο ούτε από τους χρήστες του Twitter, που έστειλαν επικριτικά σχόλια στον Νίκο Κοκλώνη.

«Να ζητήσεις συγνώμη γιατί 4000 είναι το αρχικό κεφάλαιο για την ίδρυση της ικε .Θα ακολουθήσουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με τις εργασίες .Και όχι με δανεισμό. Δεν καταλαβαίνω αντί να ακούω μπράβο που στην Ελλάδα θα γίνει αυτή η επένδυση και όχι έξω. Τα ακούω κιόλας», απάντησε ο παρουσιαστής του J2US.

Διαβάστε επίσης:

Γαλάζιος βουλευτής πρωταθλητής στην αφηρημάδα

Γιάννης Καλλιάνος: Υποψήφιος διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ

Ο Ανδρέας… πασοκοποιείται

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:43