search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:05
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η απάντηση στον Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις και αλλαγές στην ΕΥΠ – Τι σχεδιάζουν Ανδρουλάκης και Αλιβιζάτος 

21.11.2022 06:30
androulakis_alivizatos

Συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τις αλλαγές που προχωρά η κυβέρνηση στην ΕΥΠ θα δώσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να φέρει στο προσκήνιο «τη δικαίωση της θεσμικής του στάσης όλο αυτό το διάστημα και την πολιτική υποχώρηση της Κυβέρνησης όπως αυτή αποτυπώνεται από το νομοθετικό πλαίσιο που κατέθεσε». Έχοντας στο πλευρό του τον Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκο Αλιβίζατο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραχωρεί σήμερα Δευτέρα εφ’όλης της ύλης συνέντευξη τύπου για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω ΕΥΠ και το συγχρονισμό τους με το κακόβουλο λογισμικό predator.

Στην ίδια συνέντευξη θα βρίσκονται και οι νομικοί εκπρόσωποι του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Βελεγράκης, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Χρήστος Κακλαμάνης.

Στη συνέντευξη τύπου θα αναλυθούν τα νομικά βήματα του κ. Ανδρουλάκη, πως αυτά καθοδήγησαν τις εξελίξεις (όπως για παράδειγμα η διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς του για το λογισμικό Predator στη ΑΔΑΕ, οπότε και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της παρακολούθησης του και από την ΕΥΠ). Επιπλέον θα αξιολογηθεί το νομοθετικό πλαίσιο της Κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Στο χθεσινό άρθρο στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο κ. Ανδρουλάκης προϊδέασε για το πολιτικό του στίγμα σημειώνοντας ότι «υπό τον φόβο της καταδίκης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την πίεση των συντεταγμένων πολιτικών και νομικών ενεργειών που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση έφερε ένα σχέδιο νόμου που παρά τα κάποια θετικά στοιχεία, δε θίγει τον πυρήνα των σοβαρών παθογενειών του συστήματος αλλά τα διαιωνίζει απροκάλυπτα. Σε μία άτακτη υποχώρηση, αναίρεσε τους επικίνδυνους για τη Δημοκρατία μας αφορισμούς πολλών κυβερνητικών στελεχών, όπως της κυρίας Μπακογιάννη που έσκιζαν τα ιμάτιά τους στα τηλεοπτικά παράθυρα υποστηρίζοντας αλαζονικά ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και επαρκές».

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις, ο Πολάκης και στη μέση ο Κοκλώνης

Γαλάζιος βουλευτής πρωταθλητής στην αφηρημάδα

Γιάννης Καλλιάνος: Υποψήφιος διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:02