search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:00
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: «Φύλλο και φτερό» σπίτια και οικονομικά στοιχεία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

28.11.2022 17:37
antonios-presvytera-1-new

Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, πραγματοποιείται μετά τις αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου, με τις αρχές να καταγράφουν πόσα σπίτια ανήκουν στο ζευγάρι και πώς έφτασαν στην κατοχή τους.

Μετά την δέσμευση των λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σειρά πήρε η οικονομική αστυνομία, η οποία κάνει φύλλο και φτερό ακίνητα που φέρονται πως ανήκουν στον ιδρυτή της Κιβωτού, αλλά και στην πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τη μεζονέτα στη Ραφήνα, όπως μετέδωσε το Mega. Σύμφωνα με έγγραφα που αποκάλυψε ο σταθμός, σε αυτό το διαμέρισμα 105,580 τ.μ. η «Κιβωτός του Κόσμου» έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο καθώς και θέση στάθμευσης 15 τ.μ. Η μεζονέτα όμως στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή και όχι της «Κιβωτού».

Ωστόσο, υπάρχει και δεύτερο ακίνητο, που αγόρασε και μεταπώλησε ο πατέρας Αντώνιος. Η μεζονέτα γοράστηκε ημιτελής και ολοκληρώθηκε από τον ίδιο. Η αγορά της είναι το 2007, με τον πατέρα Αντώνη να αγοράζει μαζί με το διαμέρισμα και τη θέση πάρκινγκ 15 τ.μ. Στη συνέχεια πωλήθηκε στη μητέρα παιδιού της «Κιβωτού» που ήταν στενός συνεργάτης του.

Σύμφωνα με το MEGA, η μεζονέτα έγινε γονική παροχή από τη μητέρα στον γιο με παρακράτηση επικαρπίας στις 28 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για το πρόσωπο που υπήρξε στενός συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου που μάλιστα τον πάντρεψε τον Αύγουστο του 2021 ενώ στη συνέχεια στα κοινωνικά δίκτυα εικονίζεται σε ταξίδια στις Μαλδίβες και το Ντουμπάι.

Τα ακίνητα που ανήκουν στη ΜΚΟ φαίνεται να είναι 31 και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Tlive του Alpha, βρίσκονται τόσο στην Αττική όσο και σε πόλεις της περιφέρειας. Ειδικότερα, τα ακίνητα εντός του λεκανοπεδίου εντοπίζονται σε 20 περιοχές, ενώ ακίνητα υπάρχουν σε ακόμη 11 πόλεις της Ελλάδας. Έτσι οι αρμόδιοι ερευνούν εάν τα ακίνητα προέρχονται μόνο από τις δωρεές.

Ποσά που ζαλίζουν

Νωρίτερα, η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) αποφάσισε το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας αλλά και προσώπων του συγγενικού του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της εκτεταμένης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν βρεθεί καταθέσεις ύψους 300.000 ευρώ στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του, Σταματίας Γεωργαντή, ενώ στους λογαριασμούς της “Κιβωτού του Κόσμου” έχουν εντοπιστεί καταθέσεις ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ! Η ίδια έχει σε λογαριασμό της 60.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε το MEGA: «Υπάρχει θυρίδα στο όνομα της μητέρας του πατέρα Αντώνιου, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα από πότε υπάρχει αυτή η θυρίδα. Η θυρίδα αυτή σύμφωνα με πληροφορίες θα μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών».

Τα στοιχεία της Οικονομικής Αστυνομίας αναμένει η Εισαγγελία

Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η Οικονομική Αστυνομία κατά τις εφόδους σε χώρους του ΜΚΟ Κιβωτού του Κόσμου αλλά και των φερόμενων πρωταγωνιστών της υπόθεσης, αναμένει εντός των επόμενων ημερών η εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να εκκινήσει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν και θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας προκαταρκτικής εξέτασης που θα εστιάσει στα οικονομικά πεπραγμένα εμπλεκομένων προσώπων που είχαν καίριο ρόλο στην λειτουργία του ΜΚΟ.

Έτσι, με βάση το υλικό που θα σταλεί από την οικονομική Αστυνομία, η Εισαγγελία ενδέχεται να ερευνήσει για πιθανές αξιόποινες πράξεις, όπως εκείνες που αφορούν φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Σύμφωνα με νομικούς, εφόσον προκύψουν στοιχεία από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργείται στην Κιβωτό, δεν αποκλείεται η εισαγγελική έρευνα να εστιάσει και σε άλλα αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ενδεχόμενη διάπραξη απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης. Για την διεύρυνση της έρευνας, ώστε να αξιολογηθεί ποινικά η πιθανότητα διάπραξης των συγκεκριμένων αδικημάτων, θα πρέπει να υποβάλλει έγκληση το νέο ΔΣ της Κιβωτού εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης συγκεκριμένων πράξεων σε βάρος του ΜΚΟ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Ανήλικων για τις καταγγελίες που αφορούν πράξεις στελεχών της Κιβωτού σε βάρος παιδιών. Σήμερα κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος σε δομές του ΜΚΟ, ο όποιος φέρεται να επιβεβαίωσε στις εισαγγελείς, κακοποιητικές συμπεριφορές.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη: «Πάμε για Χριστούγεννα με κοκτέιλ γρίπης και κορωνοϊού – Εμβολιασμός και χρήση μάσκας» (video)

Κίνηση: Στα «κόκκινα» οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αττικής λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Θεσσαλονίκη: Φρίκη από νέα καταγγελία για τη δομή ΑμεΑ – «Ζεμάτισαν το παιδί μου για συνετισμό» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48