search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:42
MENU CLOSE

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα μαρτυρία για κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομές – Έρχεται νέα έρευνα (Videos)

28.11.2022 19:01
kivotos new

Συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Ανήλικων για τις καταγγελίες που αφορούν πράξεις στελεχών της Κιβωτού σε βάρος παιδιών.

Σήμερα κατέθεσε ένας ακόμη μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος σε δομές της ΜΚΟ, ο όποιος φέρεται να επιβεβαίωσε στις εισαγγελείς, κακοποιητικές συμπεριφορές.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει η Οικονομική Αστυνομία κατά τις εφόδους σε χώρους του ΜΚΟ Κιβωτού του Κόσμου αλλά και των φερόμενων πρωταγωνιστών της υπόθεσης, αναμένει εντός των επόμενων ημερών η εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να εκκινήσει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν και θεωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας προκαταρκτικής εξέτασης που θα εστιάσει στα οικονομικά πεπραγμένα εμπλεκομένων προσώπων που είχαν καίριο ρόλο στην λειτουργία του ΜΚΟ.

Έτσι, με βάση το υλικό που θα σταλεί από την οικονομική Αστυνομία, η Εισαγγελία ενδέχεται να ερευνήσει για πιθανές αξιόποινες πράξεις, όπως εκείνες που αφορούν φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Σύμφωνα με νομικούς, εφόσον προκύψουν στοιχεία από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργείται στην Κιβωτό, δεν αποκλείεται η εισαγγελική έρευνα να εστιάσει και σε άλλα αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ενδεχόμενη διάπραξη απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης. Για την διεύρυνση της έρευνας, ώστε να αξιολογηθεί ποινικά η πιθανότητα διάπραξης των συγκεκριμένων αδικημάτων, θα πρέπει να υποβάλλει έγκληση το νέο ΔΣ της Κιβωτού εντός τριμήνου από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης συγκεκριμένων πράξεων σε βάρος της ΜΚΟ.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Σε Ωνάσειο, Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου τα όργανα της 21χρονης φοιτήτριας

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Θεσσαλονίκη: Γυμναστής λυκείου καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:01