search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:25
MENU CLOSE

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Σε Ωνάσειο, Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου τα όργανα της 21χρονης φοιτήτριας

28.11.2022 18:20
nosokomeio papageorgiou thessaloniki- new

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση για τη δωρεά των οργάνων της 21χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν παρασύρθηκε από το όχημα που οδηγούσε ο 26χρονος .

Για τη λήψη των οργάνων αναμένονται το βράδυ της Δευτέρας ειδικά κλιμάκια γιατρών από «Ωνάσειο» και «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Οι κερατοειδείς θα παραμείνουν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς.

Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξετάσεις προ της λήψης μοσχευμάτων, οπότε και η διαδικασία προχωράει. Θα ακολουθήσει και άλλη διαδικασία εξετάσεων, όπως είθισται, μετά τη λήψη, ώστε να κριθεί ποια όργανα είναι τελικά κατάλληλα προς μεταμόσχευση προκειμένου να γίνουν οι επεμβάσεις στους συμβατούς λήπτες.

Υπενθυμίζεται ότι το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασαν το πρωί της Δευτέρας ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τη νεαρή φοιτήτρια και και η 19χρονη συνοδηγός.

Μετά την απολογία του, ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που εγκατέλειψε την 21χρονη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που κατηγορείται για συνέργεια. Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Τι ισχυρίστηκαν στην απολογία τους

Σύμφωνα με το thesstoday, ο 26χρονος ανέφερε στον ανακριτή κατά την διάρκεια της απολογίας του πως «δεν είναι ώρα να δώσω εξηγήσεις. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια», κι στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο 26χρονος κατηγορούμενος, δια του δικηγόρου του, υπέβαλε γραπτό υπόμνημα αλλά δεν θέλησε να απαντήσει προφορικά σε ερωτήσεις της 5ης ανακρίτριας.

Από την πλευρά της η 19χρονη συνεπιβάτιδά του επεσήμανε στην απολογία της πως η ίδια έλεγε στον 26χρονο να σταματήσει το όχημα για να κατέβει, και αυτός της χάιδευε το χέρι προσπαθώντας να την καθησυχάσει και της έλεγε να μην ανησυχεί.

Η 19χρονη φέρεται να ανέφερε τα εξής: «Ήμουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα. Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο, τρεις φορές. Ήθελα να γυρίσουμε πίσω».

Σε βάρος του 26χρονου, ο οποίος δεν είχε καν δίπλωμα οδήγησης, ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη. Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνοδηγός, που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Ο 26χρονος οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, για εγκατάλειψη θύματος και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια.

Η 19χρονη αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και της συνέργειας σε εγκατάλειψη θύματος, αλλά και ψυχική συνδρομή στις δύο παραπάνω πράξεις.

Ο 26χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Θεσσαλονίκη: Γυμναστής λυκείου καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του

Φωτιά στον Κολωνό: Συγκλονίζει η μητέρα του 5χρονου – «Ο γιος μου είναι με μηχανική υποστήριξη» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:25