search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:44
MENU CLOSE

Χατζηγιάννης: «Ό,τι έγινε στην Κύπρο είναι μια ανοιχτή πληγή που δεν κλείνει» (videos)

29.11.2022 11:14
chatzigiannis_new

Για την Κύπρο και το Κυπριακό μίλησε ο διάσημος τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του Mega, ο δημοφιλής τραγουδιστής μίλησε για όλα, ανακαλώντας παιδικές αναμνήσεις.

«Εγώ αγαπώ τον τόπο μου, την Κύπρο, για πολλούς λόγους. Με γέννησε, με μεγάλωσε. Ένα βασανισμένο κράτος. Κι αν δεις την ιστορία της, δεν είχε ποτέ μία μέρα ελευθερίας, εκτός από το 1960 με την ανεξαρτησία της μέχρι και την εισβολή. Η Κύπρος ήταν πάντα υπόδουλη, “εκδιδόμενη” στους ισχυρούς», ανέφερε αρχικά ο διάσημος τραγουδιστής.

«Ό,τι έγινε στην Κύπρο είναι μια πληγή που δεν κλείνει, ένα τραύμα ανοιχτό. Έχω καταγωγή από την Κερύνεια κι από τους δύο γονείς, πρόσφυγες. Η Κερύνεια ήταν το σημείο απόβασης των τουρκικών στρατευμάτων από ένα μικρό κόλπο. Από το σπίτι της μαμάς μου δεν είναι ούτε ένα χιλιόμετρο. Έχω τόσες περιγραφές για όσα έχουν συμβεί, που είναι σαν να το έχω ζήσει. Με πονάει ο πόνος τους. Ο πατέρας μου ακόμα και σήμερα ασχολείται για να μνημονεύσουν την πόλη μας, να ευχηθούμε να γυρίσουμε», είπε.

Στη συνέχεια, περιέγραψε μία σχετική προσωπική του ιστορία: «Θα σας πω κάτι. Όταν “έφυγε” ο παππούς μου, ήθελε να με δει και μου λέει “γιε μου εύχομαι να καταφέρεις να δεις την Κερύνεια”. Έφυγε με αυτόν τον καημό. Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα. Υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσε να γίνει το βήμα, δεν υπήρχε όμως η βούληση. Νομίζω όσο περνά ο καιρός, το πράγμα θα παγιώνεται έτσι όπως είναι. Οι συνθήκες θα δυσχεραίνουν. Αν υποθέσουμε ότι θα γίνει και μια παράνομη προσάρτηση του βόρειου τμήματος με την Τουρκία, τότε τα πράγματα θα είναι δις χειρότερα».

Τέλος, σε ερώτηση για το πώς αυτοπροσδιορίζεται, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος αποκάλεσε την Κύπρο και την Ελλάδα τα δύο σπίτια του, είπε: «Είμαστε δύο ξεχωριστά κράτη, έχουμε δύο διαφορετικά πολιτεύματα, δύο διαφορετικές σημαίες. Αλλά έχουμε κοινή θρησκεία, κοινή γλώσσα, κοινή εθνικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Δέσποινα Βανδή για Φοίβο: «Η πολλή ειλικρίνεια μας χώρισε…» (video)

Μαντόνα: Σπάνια φωτογράφιση και με τα 6 παιδιά της

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς το έκανε ξανά – Φωτογραφήθηκε γυμνή στη μπανιέρα της (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:43